12 Kasım 2011 Cumartesi

Fotoğraftaki Nedir ?

Herkes acıkmış bekliyor. Fırından çıkar çıkmaz servis ediliyor. Fotoğra mı, çekilir elbet yani bir şekilde, önce karınları doyuralım diyorum. Sonunda düzgün olmayan bir parça alabilip çekiyorum. Sonuç ortada : ) Anneciğimin talebiyle yapılan tarif, sezonun ilk karnabahar açılışı ....
Sucuklu, Karnabaharlı Fırın Makarna
(Tarif;Lezzet Dergisi Kasım 2011 Sayısı) 

1/2 kg karnabahar
100 gr sucuk
2 kırmızıbiber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 paket kalem makarna ( ya da isteğe göre) 
3 yumurta
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyiri
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Makarna haşlanır. İki yemek kaşığı zeytinyağı eklenip, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp elma sirkeli suda yıkanır. Tencereye su konup kaynamaya bırakılır. Karnabaharlara limon suyu eklenip  dişe gelecek kadar haşlanır. Suyu süzülür. Tereyağında küp küp doğranan soğan ve sarımsaklar pembeleştirilir. Üzerlerine küp küp doğranan kırmızı biberler ve sucuklar eklenir. Sotelemeye devam edilir. Son olarak karnabaharlarla tuz, karabiber de eklendikten sonra 1- 2 daha çevrilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Makarna derin bir kapta çırpılmış 3 yumurta ve  1/2 su bardağı kaşarla harmanlanır. Makarna yağlanmış fırın kabına bir kat yayılır. Üzerine karışım konulur. Üzerine yarım su bardağı kaşar da dökülür. Bir kat daha makarna konur. Üzerine de kalan yarım su bardağı kaşar peyniri döküldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana pişirilir.

12 yorum:

  1. Değişik bir tarif olmuş merak ettim sucuk ve karnıbaharın birleşimini. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Benim de başıma çok geliyor.Acıkmış ev halkını doyurduktan sonra resim çekerim deyince resim çekemediğm bile oluyor.))
    Tarifi okudukça canım çekti.Ellerine sağlık canım,lezzetli olduğu kesin.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. durmedurme;ve kırmızıbiber teşekkürler : )

    SevalceLezzetler;teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  4. 25 yasında tanıstıgım karnıbahar favorim benım brokolıye tercıh ederim :)
    yumurtalı kıymalı fırınlanmıs baska olur :)ellerine sglık

    YanıtlaSil
  5. sucukla farklı bir lezzet olsa gerek:)) şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyorr amaa:))
    bu dilim de benim kısmetim mi acepp...
    :))
    alıverdim bu tabağı beenn:)
    ellerine sağlık canısı...
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  7. tarifi okuyunca ve fotoğrafa bakınca hiç sevmediğim karnabaharı yiyesim geldi doğrusu :))

    YanıtlaSil
  8. KovaKadınıyımBen;ah olmaz mı nefis olur teşekkürler : )

    susamcorekotu;artık azıcık sucuk işin yaramaz mı yaramaz kısmı : )

    birtutambirkekil;afiyet şeker olsun : )

    rebeltakipte;neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  9. Fırın makarnaya bayılırım içine ne konsa yakışır,karnıbaharı hiç düşünmemiştim doğrusu ama eminim çok lezzetli olmuştur ;)bide bişi sorucam acaba makarnayı fırın makarna olarak satılan özel paketlerden mi yaptın,herhangi bi makarna olabiliyor mu acaba merak ettim ;)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Çok değişik bir kombin, ama tam benlik.Ben değişik herkeste olmayan şeyleri çok seviyorum,çok.
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. fırın makarnaaaaa :) ama ben kaşar peynirli olanını tercih ederim :)ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. AdıAylin;annem isteyince ben de düşünmüş oldum eh fena da olmadı : )

    Ihlamurcum;tavsiye ederim : )

    Leyla'nınKahveDükkanı;kaşar peyniri bunda da var : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...