13 Kasım 2011 Pazar

Karides Pilaki

Geçenlerde balık menümüzde değişiklik yapmak isteyince karides aldım. Pakette, ayıklanmış pişmeye hazır olduğundan kolaylıkla pişirip, yemek çok hoşumuza gitti.
Karides Pilaki
(Tarif; Hayat Dolu Sofralar - Tülin Doğruer) 

1 kg ayıklanmış karides
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet soğan
6 adet sarımsak
2 adet domates ( ya da salça)
1 adet limonun suyu ( koruk suyu da olabilir) 
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Tencerede zeytinyağı ısıtılarak, halka halka doğranan soğanlar eklenir. Sürekli karıştırılan soğanlar pembeleşince iri kesilmiş sarımsaklar eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Karidesler ve küp küp doğranan domatesler ya da salça da eklenir. 1-2 dakika sonra limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber de konur. 1 su bardağı ılık ya da sıcak su konarak pişmeye bırakılır.

4 yorum:

  1. Karidesi çok sevmiştim yıllar önce ilk yediğim zaman,ancak her zaman yeme imkanım olamıyor,görünce o nefis tadı anımsadım şimdi :)
    Ellerine sağlık ablacım..
    Afiyet,şifa olsun inşAllah..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. ZEL; biz de arada arada... pahalı biraz hele ayıklanmışı iyice pahalı...

    YanıtlaSil
  3. bir balıkçı kızı olarak,deniz mahsülleri arasında, karides kadar güzel bir lezzet daha war mı diye düşünceye dalarım yerken heppp:)
    o tatlımsı tadı...
    :))
    miss mis...
    ellerine sağlık minecim...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :))

    YanıtlaSil
  4. birtutambirkekik; sevilmez mi ... balıkçı kızı olmak ne kadar büyük bir keyif öte yandan ama balıkçı olmak da bir o kadar zor rastgele ...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...