Herkes acıkmış bekliyor. Fırından çıkar çıkmaz servis ediliyor. Fotoğra mı, çekilir elbet yani bir şekilde, önce karınları doyuralım diyorum. Sonunda düzgün olmayan bir parça alabilip çekiyorum. Sonuç ortada : ) Anneciğimin talebiyle yapılan tarif, sezonun ilk karnabahar açılışı ....
Sucuklu, Karnabaharlı Fırın Makarna(Tarif;Lezzet Dergisi Kasım 2011 Sayısı)
1/2 kg karnabahar
100 gr sucuk
2 kırmızıbiber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 paket kalem makarna ( ya da isteğe göre)
3 yumurta
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyiri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Makarna haşlanır. İki yemek kaşığı zeytinyağı eklenip, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp elma sirkeli suda yıkanır. Tencereye su konup kaynamaya bırakılır. Karnabaharlara limon suyu eklenip dişe gelecek kadar haşlanır. Suyu süzülür. Tereyağında küp küp doğranan soğan ve sarımsaklar pembeleştirilir. Üzerlerine küp küp doğranan kırmızı biberler ve sucuklar eklenir. Sotelemeye devam edilir. Son olarak karnabaharlarla tuz, karabiber de eklendikten sonra 1- 2 daha çevrilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Makarna derin bir kapta çırpılmış 3 yumurta ve 1/2 su bardağı kaşarla harmanlanır. Makarna yağlanmış fırın kabına bir kat yayılır. Üzerine karışım konulur. Üzerine yarım su bardağı kaşar da dökülür. Bir kat daha makarna konur. Üzerine de kalan yarım su bardağı kaşar peyniri döküldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana pişirilir.
Değişik bir tarif olmuş merak ettim sucuk ve karnıbaharın birleşimini. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBenim de başıma çok geliyor.Acıkmış ev halkını doyurduktan sonra resim çekerim deyince resim çekemediğm bile oluyor.))
YanıtlaSilTarifi okudukça canım çekti.Ellerine sağlık canım,lezzetli olduğu kesin.
Sevgilerimle...
durmedurme;ve kırmızıbiber teşekkürler : )
YanıtlaSilSevalceLezzetler;teşekkür ederim : )
25 yasında tanıstıgım karnıbahar favorim benım brokolıye tercıh ederim :)
YanıtlaSilyumurtalı kıymalı fırınlanmıs baska olur :)ellerine sglık
sucukla farklı bir lezzet olsa gerek:)) şifa olsun inşallah
YanıtlaSilçok güzel görünüyorr amaa:))
YanıtlaSilbu dilim de benim kısmetim mi acepp...
:))
alıverdim bu tabağı beenn:)
ellerine sağlık canısı...
sevgilerimle....
tarifi okuyunca ve fotoğrafa bakınca hiç sevmediğim karnabaharı yiyesim geldi doğrusu :))
YanıtlaSilKovaKadınıyımBen;ah olmaz mı nefis olur teşekkürler : )
YanıtlaSilsusamcorekotu;artık azıcık sucuk işin yaramaz mı yaramaz kısmı : )
birtutambirkekil;afiyet şeker olsun : )
rebeltakipte;neden olmasın :)
Fırın makarnaya bayılırım içine ne konsa yakışır,karnıbaharı hiç düşünmemiştim doğrusu ama eminim çok lezzetli olmuştur ;)bide bişi sorucam acaba makarnayı fırın makarna olarak satılan özel paketlerden mi yaptın,herhangi bi makarna olabiliyor mu acaba merak ettim ;)Sevgiler...
YanıtlaSilÇok değişik bir kombin, ama tam benlik.Ben değişik herkeste olmayan şeyleri çok seviyorum,çok.
YanıtlaSilElinize sağlık
fırın makarnaaaaa :) ama ben kaşar peynirli olanını tercih ederim :)ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
AdıAylin;annem isteyince ben de düşünmüş oldum eh fena da olmadı : )
YanıtlaSilIhlamurcum;tavsiye ederim : )
Leyla'nınKahveDükkanı;kaşar peyniri bunda da var : )