17 Ekim 2011 Pazartesi

3P Sürprizi : )

 
Bizim evde fırın patates en çok yapılanlardan. Ablam nöbete giderken her seferinde fırın patates yapıyorum ve bayılıyor. Annem hergün yapsam bayılacak. Hem mideyi rahatsız etmiyor, hem kolay, hem de çok lezzetli. Yani bizim evin sultanlarından... 

E madem bu kadar çok seviliyor, madem bugün pazartesi, patatesin üzerine biraz da pastırma ekleyip günü 3 P yapalım istedim, Pazartesi, Patates, Pastırma...Sağlıklı, mutlu haberlerle dolu güzel bir hafta dileklerimle...



Pastırmalı Biberiyeli Patates
(Tarif; Refika'nın Mutfağı - Refika Birgül)

4 adet patates, kabukları soyulmuş, küpler halinde kesilmiş
5 diş sarımsak, dövülmüş
2 dal biberiye (iki çimdik kuru biberiye kullandım)
1/2 adet rendelenmiş muskat
2 kalın dilim çemenli pastırmalı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz

Küpler halinde kesilmiş patatesler azıcık sert kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür. Pastırmaların çemenleri ayrılır. Zeytinyağına karıştırılır. Muskat ve karabiber, kimyonla karıştırılır. İki dal biberiye el yumruk yapılarak tezgahta dövülür, hafif kokusu çıkar. Başından tutup el kaydırılarak yaprakları ana daldan ayrılır. Sonra da zeytinyağı ile karıştırılır. Zeytinyağlı karışım, patatesle karıştırılır. Kaşıkla karıştırmadan kap sallanarak karıştırılır. Fırın kabına ya da güveç kaplarına paylaştırılır. Izgaralı bir fırında üstlerinin de kızarmaları sağlanır. Izgara yoksa fırının üst rafına alınarak üst kısımlar da kızartılır. 10 dakika sonra ince doğranmış pastırmalar da eklenir. 5 dakika üst rafta tutularak pastırmalarla birlikte kızartılır. Sıcak servis edilir.




25 yorum:

  1. Çok lezzetli bir tarif olmuş yine Mineciğim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. annelili;aa ne hoş senden haber almak teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, hem pratik, hem seviliyor daha ne olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Canım benim enfes olmuş ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. KOVA KADINIYIM BEN;teşekkürler : )

    Elif'in Terazisi ;teşekkür ederim : )

    Derya;teşekkürler, güzelliklerle dolu olsun haftamız : )

    YanıtlaSil
  6. Ben bugün ne pişireceğimi düşünüp duruyorum Mineciğim.Çok güzel bir tarife benziyor.ellerine sağlık.Yapsammı acaba?

    YanıtlaSil
  7. pastırma nasıl da yakışmıştır..

    YanıtlaSil
  8. Lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Limon Çiçekleri;biz havuç salatası ile öğlende yedik, severlerse neden olmasın : )

    Zeynep;güzeldi, anneme biraz ağır geliyor az az yiyor : )

    Güloanne;teşekkür ederim

    Nesrin;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım..eminim çok lezzzetlidir..sevgiler

    YanıtlaSil
  11. güveçte pişen her şey ayrı bir güzel oluyor... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Fatoş'unmutfağından; olmaz mı : )

    Zennube;ben de öyle düşünüyorum, teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar :) Ellerinize sağlık. Fırın patates ve kumpir benim de en sevdiğim patates yemekleri. Sevgiler.,

    YanıtlaSil
  14. Reyhane;:))) öyleydi bir çırpıda bitti : )

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  16. GüZelCe;teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  17. patatesin içinde olduğu lezzetsiz bir şey mümkün mü acaba,bence değil :))girdiği her tarifi lezzetlendiriyor :)

    YanıtlaSil
  18. YAAAAAAA PASTIRMA AYRI LEZZETTT ..HARIKA OLMUS ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  19. Patates ile yapılan her şeyi çok seviyorum :) ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  20. Birkere bunun sütlüsünü yapmıştım. O da süper bir tarifti. Ellerine sağlık, evin bayanlarına selam.

    Patatessever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  21. rebeltakipte;ah sorma iyiki var patates...

    marifetellerimizde çok teşekkürler

    Aslı;sevilmeyecek gibi mi : )

    OğlakKızları;süt? püre gibi mi yoksa gıraten gibi mi

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...