Bizim evde fırın patates en çok yapılanlardan. Ablam nöbete giderken her seferinde fırın patates yapıyorum ve bayılıyor. Annem hergün yapsam bayılacak. Hem mideyi rahatsız etmiyor, hem kolay, hem de çok lezzetli. Yani bizim evin sultanlarından...
E madem bu kadar çok seviliyor, madem bugün pazartesi, patatesin üzerine biraz da pastırma ekleyip günü 3 P yapalım istedim, Pazartesi, Patates, Pastırma...Sağlıklı, mutlu haberlerle dolu güzel bir hafta dileklerimle...
Pastırmalı Biberiyeli Patates
(Tarif; Refika'nın Mutfağı - Refika Birgül)
4 adet patates, kabukları soyulmuş, küpler halinde kesilmiş
5 diş sarımsak, dövülmüş
2 dal biberiye (iki çimdik kuru biberiye kullandım)
1/2 adet rendelenmiş muskat
2 kalın dilim çemenli pastırmalı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Küpler halinde kesilmiş patatesler azıcık sert kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür. Pastırmaların çemenleri ayrılır. Zeytinyağına karıştırılır. Muskat ve karabiber, kimyonla karıştırılır. İki dal biberiye el yumruk yapılarak tezgahta dövülür, hafif kokusu çıkar. Başından tutup el kaydırılarak yaprakları ana daldan ayrılır. Sonra da zeytinyağı ile karıştırılır. Zeytinyağlı karışım, patatesle karıştırılır. Kaşıkla karıştırmadan kap sallanarak karıştırılır. Fırın kabına ya da güveç kaplarına paylaştırılır. Izgaralı bir fırında üstlerinin de kızarmaları sağlanır. Izgara yoksa fırının üst rafına alınarak üst kısımlar da kızartılır. 10 dakika sonra ince doğranmış pastırmalar da eklenir. 5 dakika üst rafta tutularak pastırmalarla birlikte kızartılır. Sıcak servis edilir.
Çok lezzetli bir tarif olmuş yine Mineciğim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilannelili;aa ne hoş senden haber almak teşekkür ederim canım
YanıtlaSilooooowwwww süpermiş
YanıtlaSilEllerinize sağlık, hem pratik, hem seviliyor daha ne olsun:)
YanıtlaSilCanım benim enfes olmuş ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum.
YanıtlaSilKOVA KADINIYIM BEN;teşekkürler : )
YanıtlaSilElif'in Terazisi ;teşekkür ederim : )
Derya;teşekkürler, güzelliklerle dolu olsun haftamız : )
Ben bugün ne pişireceğimi düşünüp duruyorum Mineciğim.Çok güzel bir tarife benziyor.ellerine sağlık.Yapsammı acaba?
YanıtlaSilpastırma nasıl da yakışmıştır..
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSilLezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilLimon Çiçekleri;biz havuç salatası ile öğlende yedik, severlerse neden olmasın : )
YanıtlaSilZeynep;güzeldi, anneme biraz ağır geliyor az az yiyor : )
Güloanne;teşekkür ederim
Nesrin;teşekkürler : )
ellerine sağlık canım..eminim çok lezzzetlidir..sevgiler
YanıtlaSilgüveçte pişen her şey ayrı bir güzel oluyor... ellerine sağlık
YanıtlaSilFatoş'unmutfağından; olmaz mı : )
YanıtlaSilZennube;ben de öyle düşünüyorum, teşekkürler : )
Hımmm leziz olmalı...
YanıtlaSilMerhabalar :) Ellerinize sağlık. Fırın patates ve kumpir benim de en sevdiğim patates yemekleri. Sevgiler.,
YanıtlaSilAhu;teşekkürler : )
YanıtlaSilReyhane;:))) öyleydi bir çırpıda bitti : )
YanıtlaSilellerinize sağlık çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilGüZelCe;teşekkürler ...
YanıtlaSilpatatesin içinde olduğu lezzetsiz bir şey mümkün mü acaba,bence değil :))girdiği her tarifi lezzetlendiriyor :)
YanıtlaSilYAAAAAAA PASTIRMA AYRI LEZZETTT ..HARIKA OLMUS ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilPatates ile yapılan her şeyi çok seviyorum :) ellerinize saglık..
YanıtlaSilBirkere bunun sütlüsünü yapmıştım. O da süper bir tarifti. Ellerine sağlık, evin bayanlarına selam.
YanıtlaSilPatatessever anne Çiğdem
rebeltakipte;ah sorma iyiki var patates...
YanıtlaSilmarifetellerimizde çok teşekkürler
Aslı;sevilmeyecek gibi mi : )
OğlakKızları;süt? püre gibi mi yoksa gıraten gibi mi