14 Eylül 2011 Çarşamba

Kokulu Üzümler...


Baharla gelen tatlı telaş, yeşillenen yapraklar, usul usul ortaya çıkan yeşil salkımlar... Ağustos sonu eylül başı renklenir de renklenir, ballanır da ballanır. Ballanır da aklını alır insanın. Bir yanda ağzının tadını bilen kuşlar diğer yanda  insanoğlu... Hey gidi uzak kalınca insan  salkımlarından bir hüzün, bir sevinç kapıverir pazarda gördüklerini. Anar can ötesi babasını, özler derinden, gözleri dolar...

8 yorum:

  1. Nohut ve Pırasa Çorbası
    (Tarif; Jamie Oliver - Çıplak Şef)
    340 gr nohut
    1 adet orta boy patates
    5 adet orta boy pırasa
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Ufak bir parça tereyağı
    2 diş ince kıyılmış sarımsak
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    850 ml tavuk veya sebze suyu
    Rendelenmiş parmesan peyniri
    Sızma zeytinyağı


    Geceden ıslatılmış nohutlar yıkanarak bir tencereye alınır. Su eklenir ve patatesle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pırasaların dış kabuğu soyulur, iyice yıkanır, kökten başlayarak önce boydan ardından ince ince doğranır.
    Zeytinyağı ve tereyağı bir tencereye konur. Pırasa ve sarımsak eklenir, biraz tuzla yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavrulur. Süzülen nohut ve patates de bu karışıma eklenir. 1 dakika kadar pişirilir. Tavuk suyunun 2/3 ü eklenir. 15 dakika kadar ağır ateşte kaynatılır. İster tümü püre haline getirilir, ister yarısı püre yapılır. Serviste üzerine parmesan peyniri rendelenir ve sızma zeytinyağı isteğe göre gezdirilir.
    Jamie tarifini izninizle aldım
    teşekkürler.
    BBC de jAMİE nin programını hiç kaçırmazdım balık yapmasını ondan ögrendim.
    Teşekkürler.
    Nohutlu bamya"yı da hemen deniycem .
    Sevgiler.
    Belgin.

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum bu kokulu üzümlere ..
    Özlenmezmi canım benim .....

    YanıtlaSil
  3. Canımmm dün eşimde almış reçel yapmayı düşünüyorum kısmet olursa öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Belgin Pancar AKÇAY;digitürk varsa sık sık yayınlanıyor tekrarları bayılıyorum ben de :)

    Vijdan; ....

    Derya;afiyet şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Kokulu üzümleri çok severim bulduğumda suyundan muhallebisini yaparım, olağanüstü olur.

    YanıtlaSil
  6. Sare;aaa deneyeceğim, teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  7. kara üzüm, çok faydalı diyorlar, ondan pek bi yerim :)

    YanıtlaSil
  8. Zennube;ama bunlar kokulusundan : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...