tag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post510270756606870771..comments2023-10-17T04:51:09.395-07:00Comments on MİNE TOZANLIOĞLU: Kokulu Üzümler...minehttp://www.blogger.com/profile/00485220292168997106noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-15595721279118013792011-09-22T22:09:24.468-07:002011-09-22T22:09:24.468-07:00Zennube;ama bunlar kokulusundan : )Zennube;ama bunlar kokulusundan : )minehttps://www.blogger.com/profile/00485220292168997106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-35911115099646588652011-09-22T11:31:14.696-07:002011-09-22T11:31:14.696-07:00kara üzüm, çok faydalı diyorlar, ondan pek bi yeri...kara üzüm, çok faydalı diyorlar, ondan pek bi yerim :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-34672450052266130392011-09-15T07:25:00.734-07:002011-09-15T07:25:00.734-07:00Sare;aaa deneyeceğim, teşekkürler : )Sare;aaa deneyeceğim, teşekkürler : )minehttps://www.blogger.com/profile/00485220292168997106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-21731220566354840712011-09-15T05:05:43.320-07:002011-09-15T05:05:43.320-07:00Kokulu üzümleri çok severim bulduğumda suyundan mu...Kokulu üzümleri çok severim bulduğumda suyundan muhallebisini yaparım, olağanüstü olur.sarehttp://www.tuzekmek.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-45543069165952732192011-09-15T01:26:35.069-07:002011-09-15T01:26:35.069-07:00Belgin Pancar AKÇAY;digitürk varsa sık sık yayınla...Belgin Pancar AKÇAY;digitürk varsa sık sık yayınlanıyor tekrarları bayılıyorum ben de :)<br /><br />Vijdan; .... <br /><br />Derya;afiyet şeker olsun :)minehttps://www.blogger.com/profile/00485220292168997106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-69638542161142395982011-09-15T01:22:11.104-07:002011-09-15T01:22:11.104-07:00Canımmm dün eşimde almış reçel yapmayı düşünüyorum...Canımmm dün eşimde almış reçel yapmayı düşünüyorum kısmet olursa öpüyorum.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-69018521486600265102011-09-15T00:43:06.111-07:002011-09-15T00:43:06.111-07:00Bayılıyorum bu kokulu üzümlere ..
Özlenmezmi canım...Bayılıyorum bu kokulu üzümlere ..<br />Özlenmezmi canım benim .....Vijdanhttps://www.blogger.com/profile/10387351581446306571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4820954672660848232.post-72153350175273391442011-09-15T00:34:43.414-07:002011-09-15T00:34:43.414-07:00Nohut ve Pırasa Çorbası
(Tarif; Jamie Oliver - Çıp...Nohut ve Pırasa Çorbası<br />(Tarif; Jamie Oliver - Çıplak Şef) <br />340 gr nohut<br />1 adet orta boy patates<br />5 adet orta boy pırasa<br />1 çorba kaşığı zeytinyağı<br />Ufak bir parça tereyağı<br />2 diş ince kıyılmış sarımsak<br />Tuz<br />Taze çekilmiş karabiber<br />850 ml tavuk veya sebze suyu<br />Rendelenmiş parmesan peyniri<br />Sızma zeytinyağı <br /><br /><br />Geceden ıslatılmış nohutlar yıkanarak bir tencereye alınır. Su eklenir ve patatesle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pırasaların dış kabuğu soyulur, iyice yıkanır, kökten başlayarak önce boydan ardından ince ince doğranır. <br />Zeytinyağı ve tereyağı bir tencereye konur. Pırasa ve sarımsak eklenir, biraz tuzla yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavrulur. Süzülen nohut ve patates de bu karışıma eklenir. 1 dakika kadar pişirilir. Tavuk suyunun 2/3 ü eklenir. 15 dakika kadar ağır ateşte kaynatılır. İster tümü püre haline getirilir, ister yarısı püre yapılır. Serviste üzerine parmesan peyniri rendelenir ve sızma zeytinyağı isteğe göre gezdirilir.<br />Jamie tarifini izninizle aldım<br />teşekkürler.<br />BBC de jAMİE nin programını hiç kaçırmazdım balık yapmasını ondan ögrendim.<br />Teşekkürler.<br />Nohutlu bamya"yı da hemen deniycem .<br />Sevgiler.<br />Belgin.Belgin Pancar AKÇAYhttps://www.blogger.com/profile/15807036721063465655noreply@blogger.com