15 Eylül 2011 Perşembe

Patlıcanlı Kalem Makarna (Penne)

Jamie alıştırdı bir kere sebzeli makarnalara artık her mevsim soframızın gediklisi oldular. Patlıcanlı makarnayı çoktan pişirmeye başlamış olsam bile bir de bu tarifi deneyeyim dedim ve hemen pişiriverdim. Yazdan kalan son günlerde balkonda kitabım eşliğinde keyif yaptım sonrada : )


Bu arada Gamze Bursa'nın kitabı o kadar hoşum gidiyorki, neredeyse her tarifi uygulamak istiyorum. Bir sürü tarif var, heyecanla uygulanmayı bekleyen hayırlısı :) 


Patlıcanlı Penne 

1 paket penne makarna
4 patlıcan
6 su bardağı domates
1 küçük soğan 
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı acı sos
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Parmesan peyniri

Patlıcanlar alacalı soyulup yarım saat tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülüp, yağda kızartılır. Fazla yağı kağıt havlu üzerine konularak alınır. Domateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır. İncecik kıyılmış sarımsaklar ve rendelenmiş soğanla birlikte orta ateşte kapak kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Tencerenin kapağı açılarak 15 dakika daha pişirilir. Tozşeker ve acı sos da eklenir. Robottan geçirilir. Zeytinyağı ve tuz eklenir. Su kaynatılarak makarnalar isteğe göre pişirilir. Süzülür. Domates sosuyla karıştırılır. 1-2 dakika daha pişirilir. Patlıcanlar eklenir. Karıştırılır. Parmesan rendesiyle servis edilir.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. Canım benim patlıcan her şeye çok
    yakışıyor ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Derya;bizim evin kıraliçelerinden : )

    Zeymuran; teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  4. Offfff.
    Penne makarna bu mu?
    Bir türlü öğrenemedim şunların şekillerinin adlarını.

    Ellerine sağlık.
    karnıçok tok anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. OğlakKızları;sorma ben de : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...