Kırem şantiyi karıştırıp karıştırıp dondurucuya atma olayını pek bir sevdim galiba : ) Daha önce yaptığım parfe evde çok sevilmişti. Dün de sevgili Arzu'nun tarifini denedim. Sonuca bayıldı herkes. Abim mozaik pastanın farklı yorumu dedi, sonra da çikolatalı sosla da çok güzel olacağını söyledi. Bence de ama ne gerek var böyle de bitiverdi, diye geçirdim içimde : )
Şipşak Pasta
(Tarif;MutfaktakiRüya)
1 paket ufalanmış petibör bisküvi
2 paket kırem şanti
1,5 su bardağı süt
Tüm malzemeler bu kadar. Kırem şanti sütle çırpılıp, bisküvilerle karıştırılıyor. Bir kalıbın içine yerleştirilmiş streçfilimle sarılarak dondurucuya atılıyor ve bir gece bekletiliyor. Sonra mı afiyetle yeniyor.
Ben henüz yapamadım :((
YanıtlaSilBu da harika görünüyor Mİnecim
ellerine sağlık pratik ve lezzetli bir tarif..
İyi haftalar dilerim......
Ellerine saglik bence de pratik ve guzel bir tatli en kisa zaman da deneyecegim...Sevgilerimle
YanıtlaSiloff pastalara hiç hayır diyemiyorum,tarif de çok kolaymış yaa hemen denenip yemelik :))biri gelse de yapsam :)
YanıtlaSilAhh karnım midem acıktım zaten:)Ellerine sağlık minem
YanıtlaSilYıldız; teşekkür ederim çok pıratik bayıldım : )
YanıtlaSilTespihTaneleri;tavsiye ederim : )
rebeltakipte;evet haklısın birkaç kişi olmalı ama güzel yanı dondurucuda kalabiliyor : )
YeMeK vAkTi/AyLiN teşekkür ederim : )
soğuk soğuk nefis bir pastadır eminim ellerine sağlık
YanıtlaSilbunu bugün yapıyorum....
YanıtlaSilCafePortakal; teşekkürler : )
YanıtlaSilessra;afiyet olsun, umarım beğenirsin : )
Off çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilAma diyorlarki, krem şanti kullanmayın hani şu vanilyaları kullanmayın dedikleri gibi.
Organik anne Çiğdem
OğlakKızları;ya biliyorum bu da arada işte : ) çikolatalarda kullanılan mısır maddesi kanserojen, vanilinler sentetik ... ya kafayı yiyeceğim yakında : (
YanıtlaSilmiss, ellerinbe sağlık, üşengeçliğimin geçtiği birgün yapacağım bunu da :)
YanıtlaSilZennube;inşallah diyorum : )
YanıtlaSil