Bizim evde çorbaları sevdirmenin en güzel yolu tavuk suyuyla yapmak. Yarım bardak dahi olsa katmaya çalışıyorum... Ama hazır ya da tabletlerden değil, ille de taze tavuk suyu olması tercihimiz... Sonra mı normalde beğenmeyeceğimiz çorbalar tabak tabak içilip bitiveriyor. Böylece sebzeleri robottan geçirirken artık pek geçirmiyorum. Ve şükrediyorum, soframıza sevgiyle, muhabbetle birer tas çorba koyabildiğimiz bu mübarek günlere...
Sebze Çorbası
(Tarif; Glutensiz Gurme Lezzetler - Aslıhan Koruyan Sabancı)
1 orta boy havuç
3 orta boy domates
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 lt tavuk ya da et suyu
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 diş sarımsak
1/4 demet taze maydanoz
1/4 demet taze nane - koymadım-
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
(fesleğen aromalı tercihen )
Tüm sebzeler yıkanır. Domatesler rendelenir. Zeytinyağı ile 2-3 dakika pişirilir. Tavuk suyu eklenir. Patatesin kabukları soyulduktan sonra, havuçla kabakta alacalı soyulup küp küp doğranır. Tencereye eklenir. Sarımsak bütün olarak ilave edilir. Kırmızı mercimek yıkandıktan sonra ilave edilir. Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarımsak çıkarılıp ezilir tekrar eklenir. Hemen bulunur mu bilmiyorum : ) İnce doğranmış maydanozlar eklenir. Beş dakika daha kaynatıldıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı biraz da doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Adaşım çorba deyince akan sular durur bizim evde biz çorbayı çok seviyoru zçok besleyici bir çorba olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMiskokulu Lezzetler ;teşekkürler : )
YanıtlaSilMmmm leziz görünüyor,ben de çok severim çorbayı özellikle soğuk kış günlerinde çok iyi gidiyor.Ellerine sağlık;)
YanıtlaSilCanım harika bir çorba olmuş olsada içsem ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilEllerinize saglik degik bir corba afiyetler olsun.
YanıtlaSilBen genelde aşırı taaneli yapmam çorbaları ama bu çorbanın renkleri "gel beni ye"diyor,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilArkadaşım, çok haklısın; hiç bir yiyecek yeteri kadar güvenli değil.Bursa da kadar çok GDO lu mısır yetiştiren çiftçi var ki anlatamam, tarlalar mısır dolu. Onlar hayvan yemi olarak ve daha bilmediğimiz başka gıdalarda kullanılacak.Pazardan kaynatmak için mısır alamıyorum. İnci gibi dizileri olan ve şeker mısırı diye satılan mısırlardan sakın alma!
YanıtlaSilHerşeye hasret kalıcaz bu gidişle..
hayırlı sahurlar, bu arada çorba nefis !!
Followupfashion;çorbanın mevsimi var mı tabii kışın sıcacık daha iyi oluyor ayrı : )
YanıtlaSilDerya;teşekkürler : )
tatlilargülcandan;teşekkürler : )
ErguvanVakti;ben de öyleydim ama artık taneleri özgür bırakıyorum : )))
kemlapasatatlisi.com ;uzun zamandır mısır yiyemiyoruz, mısır unu da ... kaç yıldır ya bir ya iki kere kullanmışımdır mısır ununu da : (
çok güzel görünüyordu, belki yaparım dedim ama ben tavuk suyu sevmem ki diğer türlü yavan olur herhalde:)
YanıtlaSilHerbiRenk;ben hertürlüsünü seviyorum ama ablam özellikle tavuksuyuyla olanları daha çok seviyor : )
YanıtlaSilşükürler olsun ... elleine sağlık yaa seni böyle görünce imreniyorum ve ayy ben yapamam böyle yemekler :)çok yeteneklisin
YanıtlaSilhabinos; yaparsııın :) ben de zorunluluktan yapıyorum diyebilirim : )
YanıtlaSilçok güzel bir tarif. Çok sağlıklı ütelik. Keşke bende et su tablet kullanmöayı sonsuza kadar bıraksam.
YanıtlaSilAh Mine ah.
YanıtlaSilBizde o bulyonlardan yıllardır kullanılmıyor.
Havucun mevsimi diil.
Cem diyorki gün geçtikçe yediklerimiz haz vermiyor. e haklı.
Hala organik anne Çiğdem
milky;bizimkiler sevdiği sürece sağlıklılara kapımız açık : )
YanıtlaSilOĞlakKızları;: ))) evet ya havuç kafa karıştırıyor ama arada işte ne yapayım : )
renkli olunca daha bi çekici oluyor çorba. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilZennube;kesinlikle, teşekkürler canım
YanıtlaSil