22 Ağustos 2011 Pazartesi

Renkli Çorba

Bizim evde çorbaları sevdirmenin en güzel yolu tavuk suyuyla yapmak. Yarım bardak dahi olsa katmaya çalışıyorum... Ama hazır ya da tabletlerden değil, ille de taze tavuk suyu olması tercihimiz... Sonra mı normalde beğenmeyeceğimiz çorbalar tabak tabak içilip bitiveriyor. Böylece sebzeleri  robottan geçirirken artık pek geçirmiyorum. Ve şükrediyorum, soframıza sevgiyle, muhabbetle birer tas çorba koyabildiğimiz bu mübarek günlere...

Sebze Çorbası 
(Tarif; Glutensiz Gurme Lezzetler - Aslıhan Koruyan Sabancı) 

1 orta boy havuç
3 orta boy domates
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 lt tavuk ya da et suyu
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 diş sarımsak
1/4 demet taze maydanoz
1/4 demet taze nane - koymadım-
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
(fesleğen aromalı tercihen ) 


Tüm sebzeler yıkanır. Domatesler rendelenir. Zeytinyağı ile 2-3 dakika pişirilir. Tavuk suyu eklenir. Patatesin kabukları soyulduktan sonra, havuçla kabakta alacalı soyulup küp küp doğranır. Tencereye eklenir. Sarımsak bütün olarak ilave edilir. Kırmızı mercimek yıkandıktan sonra ilave edilir. Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarımsak çıkarılıp ezilir tekrar eklenir. Hemen bulunur mu bilmiyorum : ) İnce doğranmış  maydanozlar eklenir. Beş dakika daha kaynatıldıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı biraz da doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir.



17 yorum:

  1. Adaşım çorba deyince akan sular durur bizim evde biz çorbayı çok seviyoru zçok besleyici bir çorba olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Miskokulu Lezzetler ;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  3. Mmmm leziz görünüyor,ben de çok severim çorbayı özellikle soğuk kış günlerinde çok iyi gidiyor.Ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  4. Canım harika bir çorba olmuş olsada içsem ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik degik bir corba afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Ben genelde aşırı taaneli yapmam çorbaları ama bu çorbanın renkleri "gel beni ye"diyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım, çok haklısın; hiç bir yiyecek yeteri kadar güvenli değil.Bursa da kadar çok GDO lu mısır yetiştiren çiftçi var ki anlatamam, tarlalar mısır dolu. Onlar hayvan yemi olarak ve daha bilmediğimiz başka gıdalarda kullanılacak.Pazardan kaynatmak için mısır alamıyorum. İnci gibi dizileri olan ve şeker mısırı diye satılan mısırlardan sakın alma!
    Herşeye hasret kalıcaz bu gidişle..
    hayırlı sahurlar, bu arada çorba nefis !!

    YanıtlaSil
  8. Followupfashion;çorbanın mevsimi var mı tabii kışın sıcacık daha iyi oluyor ayrı : )

    Derya;teşekkürler : )

    tatlilargülcandan;teşekkürler : )

    ErguvanVakti;ben de öyleydim ama artık taneleri özgür bırakıyorum : )))

    kemlapasatatlisi.com ;uzun zamandır mısır yiyemiyoruz, mısır unu da ... kaç yıldır ya bir ya iki kere kullanmışımdır mısır ununu da : (

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyordu, belki yaparım dedim ama ben tavuk suyu sevmem ki diğer türlü yavan olur herhalde:)

    YanıtlaSil
  10. HerbiRenk;ben hertürlüsünü seviyorum ama ablam özellikle tavuksuyuyla olanları daha çok seviyor : )

    YanıtlaSil
  11. şükürler olsun ... elleine sağlık yaa seni böyle görünce imreniyorum ve ayy ben yapamam böyle yemekler :)çok yeteneklisin

    YanıtlaSil
  12. habinos; yaparsııın :) ben de zorunluluktan yapıyorum diyebilirim : )

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir tarif. Çok sağlıklı ütelik. Keşke bende et su tablet kullanmöayı sonsuza kadar bıraksam.

    YanıtlaSil
  14. Ah Mine ah.
    Bizde o bulyonlardan yıllardır kullanılmıyor.
    Havucun mevsimi diil.
    Cem diyorki gün geçtikçe yediklerimiz haz vermiyor. e haklı.
    Hala organik anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. milky;bizimkiler sevdiği sürece sağlıklılara kapımız açık : )

    OĞlakKızları;: ))) evet ya havuç kafa karıştırıyor ama arada işte ne yapayım : )

    YanıtlaSil
  16. renkli olunca daha bi çekici oluyor çorba. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Zennube;kesinlikle, teşekkürler canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...