25 Haziran 2011 Cumartesi

Tatlı mı Tatlı Bir Rüzgarla Gelen Anılar

Güllerle donanmış bir bahçede oturmuş 3-4 arkadaş. Tatlı mı tatlı bir rüzgar esmiş, getirmiş 50 küsur yıllık anıları...Gülüşürek hatırlamışlar, yaşamışlar tekrar tekrar yemyeşil bir bahçede... 

Annem, abim,ablam ve ben aynı liseden mezunuz. Samsun 19Mayıs Lisesi. Annemler şimdilerde tarihi binalar olan Atatürk Ortaokulu'nda okumuşlar. (Sahi bugünkü adını ben de bilmiyorum : )  )

Bizlerin okuduğu Lise'nin bahçesinin bir kısmı havalar güzelleşince kafe olarak işletiliyor. Çok uygun fiyatlarıyla, yemyeşil ağaçlar, pembe kırmızı güllerle donanmış, üstelik dışarıdan yiyecek de getiriliyor. Annemin arkadaşlarıyla arada gidiyoruz. Hoşuma da gidiyor, her köşesi anı dolu hepimiz için ... 
Annem hadi birşeyler yap, çayla iyi gider deyince son zamanların favorisi keçi peynirli mahlepli poğaçamızı, mercimekli böreğimizi ve bademli kıtırlarımızı hazır ettim hemen. Masalar birbirinden epey uzak olduğu için sessiz sakin güzel bir ortamda kayboluyor insan. Ah  bu arada masalar biraz daha temiz olsa daha da iyi olmaz mı : )

8 yorum:

  1. Çocukluk,gençlik anıları ne güzel bunları hatırlamak,bir araya gelmek.Şehir değiştirmeden aynı yerde
    kalmanın avantajı da bu olsa gerek.Gerçi gerçek dostluklarda araya zaman ve mesafe giremediğine inananlardanım.İyi pazarlar.Her gününüz böyle mutlu geçsin.Masayı da görmek istemedim.Bu güzel sohbetin arasında.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. PembeKekik;:) neredeyse 15 yıl sonra döndüm doğduğum şehre hatta doğduğum eve : ) gerçi o güzelim iki katlı bahçeli evin yerinde şimdi apartman olsa da: )

    YanıtlaSil
  3. ne güzeldir eskimeyen dostlarla eskiler anmak :)

    YanıtlaSil
  4. Ben okuduğum liseye yıllar sonra kızlarımı götürmüştüm ve tarihi olan bu liseden fena halde etkilenmişlerdi..Duygulandım şimdi..

    YanıtlaSil
  5. Zennube;hele de 50küsur yıllıksa bu dostluklar : )

    Limon Çiçekleri; tarihi olunca daha bir etkili oluyor galiba : )

    YanıtlaSil
  6. Mine cim,

    Başlangıçta ki yeni çiçek resmine bayıldım.

    Aynı okul, anne, abi, abla. Ne enteresan. Samsun a gelesim geldi bak.

    Hayalperest anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. OğlakKızları;buyrun buyrun bekliyorum : )

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel aynı okulda anne ve kardeşlerin okuması benimde ilkokulumda oğlum okumuştu :)
    zaten evimize çok yakın okulumuz :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...