Sevgili Zehra'nın günlüğünde gördüğümden beri denemek istediğim yağsız biskoti bugüne nasip oldu. Hani açıkınca çayın yanına şöyle kıtırından hafifçe bir tat, üstelik bademli. E haliyle sağlıklı yağsız olunca, şekeri de dikkat çekmiyor diyeyim : ) Bizim evin kızlar gurubu sevdi. Kıtırlığıyla uzun süre dayanacağa da benziyor bakalım neler olacak : )
Tuscan Biskoti
(Tarif; cafederins)
3/4 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 yumurta
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı çiğ badem
2 su bardağı un
3 yumurta
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı çiğ badem
2 tatlı kaşığı sıvı vanilya ( 1 paket vanilin kullandım )
Bademler kabukluysa 15-20 dakika sıcak suda bekletilir. Kabukları soyulur. Tavada kavrulur. Yumurta,un,şeker,kabartma tozu,tarçın, vanilin birlikte elenir, yumurtalar da katıldıktan sonra yoğrulur. En son bademler konur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Un hamurun durumuna göre biraz daha eklenebilir. Hamur ikiye bölünür. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp unlanmış tepsiye yassı uzunlamasına şekil verilerek konur. 25 dakika 170 derecede pişilir. Çıkarılıp 5-10 dakika soğutulur. Verev olarak dilimlenir. Tekrar fırınlanıp 7-9 dakika pişirilir.
Canımmm Biscottiye bayılırım elleri
YanıtlaSilne sağlık.Nescafede hazırsa geliyo
rum öptüm.
Derya;bekliyorum hemen hazır ederim : )
YanıtlaSilYaptığın her şey çok lezzetli görünüyor,eminim tatları görüntüleri kadar güzeldir,eline sağlık;)
YanıtlaSilFollowupfashion;teşekkür ederim çok naziksin, damak tadı farklı olabilir : )
YanıtlaSilya bende geliyorum, bana da ayırın çok hoş gözüküyor, ellerine sağlık mine:))
YanıtlaSilPek kıtır gözüküyor:))Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBademle tarçın ikilisine tatlılarda bayılıyorum.Ellerine sağlık.Nefis görünüyorlar:)
YanıtlaSilnokurunçocukları;teşekkür ederim : )
YanıtlaSilSihirliGünce;teşekkür ederim : )
PembeKekik;teşekkürler :)
ama ben şimdi çiğ bademi nerden bulacam :(
YanıtlaSilYeni birşey deneyeceksem senin tariflerine mutlaka bakıyorum. Bu tarifte ilgimi çekti, denemek için listeye alındı.
YanıtlaSilKüçükMucizem;vardır vardır bir yerlerde : ) iç tatlı badem diye de satılıyor : )
YanıtlaSilannelili; :)))
nefis görünüyor yine yeni yeniden :)
YanıtlaSilZennube; teşekkür ederim her zaman üşenmeyip her yazıma yazdığın yorumlar için de : ) sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Mine cim.
YanıtlaSilBen hiç biskoti yapmadım. Neye benzer acep.
Afiyet olsun.
Meraklı anne Çiğdem
OğlakKızları;hani kıtır kıtır satılır ya , yağlı yapılır bu arada normalde : )
YanıtlaSil