Selam veriyor soğan tereyağa
Misler gibi bir koku yayılıyor etrafa
Dayanamayan domatesler
Koşturuyorlar bir güzel
Sumak, nane, reyhan
Bibersiz olmaz deyip
Getiriyorlar koluna girip
Soframızın sultanı
Sağlığımızın bekçisi
Bulgurdur en lezzetlisi : )
Bulgur Pilavı
(Tarif; cafefernando)
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 orta boy soğan
• ½ çorba kaşığı domates salçası
• ½ çorba kaşığı acı biber salçası
• 1.5 su bardağı bulgur
• 2 adet domates
• 1 çorba kaşığı kuru nane
• ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• ½ tatlı kaşığı sumak
• 1 tatlı kaşığı reyhan
• 1.5 tatlı kaşığı tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 2.5 su bardağı kaynamış su
• 3 adet sivri biber
Soğanlar yemeklik doğranarak tereyağı ve zeytinyağında çevrildikten sonra domates ve biber salçası eklenerek 6-7 dakika pişirilir. Küp küp doğranan domatesler, ayıklanıp yıkanan bulgur, nane, pul biber, sumak ve reyhan da eklendikten sonra üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülür. Tuz ve karabiber ayarlaması yapılır. Hafifçe karıştırılır. Altı kısılarak 25 dakika civarı, suyu çekene kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra halka halka doğranan sivri biberler eklenip 5 dakika civarı tencerenin ağzı kapalı bekletilir. Servis yapılır. Normalde sivri biberleri ve sarımsağı – bulgura mutlaka sarımsak ekliyorum- soğanlarla birlikte en başta yağda çevirmeyi tercih ediyorum. Bizde yemekte diri biberi pek sevmiyorlar. Onun için sonunda eklenen biber endişelendirmişti beni. Ancak hiç de beklediğim gibi olmadı. Bayıla bayıla afiyetle yedik hepimiz.
missss gibi gorunuyor :-) Gecenlerde esim yapmisti, onun yaptigi da cok guzel olmustu ovunmek gibi olmasin
YanıtlaSil:-)
Bulgur pilavını çok severim.Anlatımınla hemen gidip bulgur pilavı yapasım geldi.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMinecim iyi akşamlar bulgur pilavını pirinçten daha çok severim.Ellerine
YanıtlaSilsağlık enfes olmuş.Ayrıca tabağa bayıldım çokkk şeker öpüyorum...
Bulgur pilavı tamam güzel de, ben asıl tabağa bayıldım:)) sevgiler..:)
YanıtlaSil:))Pilava zaten baştan teşekkür de canım o nasıl sevimli bir tabak öyle............;P
YanıtlaSilBaşlı başına bir yemektir bizim evde bulgur pilavı...
YanıtlaSilHepimiz bayılırız çünkü...
Yanında buz gibi bir de ayran oldu muu??
OOooo :))
Cenkìn bulgur pilavinide ilk kez okuyorum! Bu ara bende takmis durumdayim,hem zeytinyagi hemde tereyagli ayni bu tarifte oldugu gibi,birkac malzeme eksikligi ile,ama süper oluyor,elinize saglik diyorum,tabaginizda cok cici ama...
YanıtlaSilgirişe ve pilav tabağına bayıldım:))
YanıtlaSilTurtanı denedim Mine, güzel oldu ama küçük silikon kalıplara koyup üzerinede birer dilim armut koymuştum. Armut az geldi.
YanıtlaSilAdaşım pişti olduk seninle bende de bulgur pilavı var ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım bulgur pilavına,buna benzer bir tarifte yapar annem bulgur pilavını müthişş olur.Ellerine sağlık Mine'ciğim
YanıtlaSilNot:O tavuklu tabağa da bittim,nasıl sevimli bir şey o yaa;)
ellerıne saglık ben de cokseverım...sunumda cok sevımlı olmus...
YanıtlaSilBu akşam yapmıştım bende:))
YanıtlaSilBayılırımmm!!! Bulgur gibisi yok.
YanıtlaSilÇok severim. Sumaklı ve reyhanlısını hiç tatmadım. Merak ettim doğrusu sumak bulgur pilavına nasıl bir ferahlık katmıştır kim bilir. Biberlerin en sonda eklenmesinin özel bir nedeni var mı? Bana da sanki çiğ kalır dişe dokunur gibi geldi. Tabak çok şirin bu arada =)
YanıtlaSilBlackPearl; annelerden sonra eşlerin yaptığı hem özel hem nefistir, şanslısın :)
YanıtlaSilmutfaktaki rüya,Arzu; çok tatlısın, teşekkür ederim
sevgiler
Derya;bulgur benim de en sevdiğim, çok teşekkürler
! POSH BUTİK ! ; :)teşekkürler
Zeynep;çok teşekküler : )
Özgür; :) süper olur tabii
Bir Terazi Kızı; nefis bir oluyor iki yağ da çok yakışıyor malzemeler herkesin gönlüne göre artık : )
annelili; afiyet olsun canım
Mis Kokulu Lezzetler Mine; kalp kalbe karşı : )
Gülay; hep söylüyorum annelerin yaptıklarının yanında bizim solda sıfır, teşekkürler:)
C!lekl! ♥ k!z ♪ Belgium ♫; çok teşekkürler
Sünter; afiyet şeker olsun : )
Yazmak iyidir; katılıyorum : )
Urfa Tutkunu; tarifin aslına uydum, halka biberler harika duruyor ama gene de biraz ufak doğrayıp diri kalmasını önledim galiba : )
YanıtlaSilbulgurun hertürlüsüne varım akşam bizde bu pilavdan yedik yanına birde ekşi ayran off offf
YanıtlaSilellerinize sağlık
Minecim ellerine sağlık çok şık bir sunum olmuş..
YanıtlaSilMiss gibi kokulu bulgur pilavın reyhanlı of of offf
Şiir nasıl da güzel anlatmış bulgurun lezzetini...
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyetler olsun:)
Sevgilerimle..
Ufff neffis görünüyor tatlım. Çok da severim bulgur pilavını. Acıktım benn öğlen olsa da yemek yesem.
YanıtlaSilsağlık küpü! bayılırım her çeşidine, sebzeli bulgurum meşhurdur:)
YanıtlaSilsevimlihayat; bulgurun yanına ayran çok yakışıyor gerçekten en son içtiğim ekşi ayran manda sütünden ayrandı ve nefisti
YanıtlaSilyemekvaktiAylin; teşekkürler canım
BallıCimcime; teşekkürler
Yeşim; teşekkürler, şimdiden afiyet olsun
Seda; var mı bulgur gibisi değil mi : )
ellerine sağlık canım nefis şiir tadında olmuşşş sevgilerimle
YanıtlaSilFikriye Erkoç; zarif yorumun için çok teşekkürler
YanıtlaSilSevgili Mine ellerine saglik. Bulgur pilavi gibisi yok. Elislerimi begendigin icin sevindim. bugün yazima biraz ekleme yaptim, belki bakarsin. sevgiler...
YanıtlaSilBulgurun yeri başka bende, bu sene yemeklik bulgur bulamadım henüz, o yüzden çok özledim canım çekiyor. Zira market bulguru almıyorum.
YanıtlaSilNesrin; teşekkürler hemen bakıyorum
YanıtlaSilNarincE;eskiden alınırdı çuvalla bizde de ama artık hep marketlerden alıyoruz
ne iyi yapıyorsun
Görüntü güzel, tabakta pek güzel.:)
YanıtlaSilMineciğim ellerine sağlık çok güzel olmuş tabakta çok şeker.
YanıtlaSilnohut vardı menüde yanına yaptım harikaa oldu ellerine sağlık:))))))
YanıtlaSilO.K.A.- MAVİ TUTKU,teşekkürler
YanıtlaSilçeşnici Handan; çok teşekkürler
Nur Deniz Ünal; ne iyi yapmışsın afiyet şeker olsun
küçükken hiç sevmediğim ama her ne olduysa büyüdükten sonra en sevdiğim yemek bulgur pilavı..
YanıtlaSilbende dün pişirdim ama biraz kuru olmuştu..
sendeki ölçülere birebir uyacağım bundan sonra...
tabağında gözümden kaçmadı..
çok şeker..
sevgiyle kal..
o ne tatlı bi tabaak =)
YanıtlaSilpilavı severim bulgur pilavını ayrı severim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilHepsi harika.
YanıtlaSilevcilik; bu ölçüler gerçekten çok iyi
YanıtlaSilzey0zey; teşekkürler : )
stuven; bulgur uzuuuun zamandır yükselen değerlerim arasında:)
Belgin Pancar AKÇAY;teşekkürler
bende çok severim ellerine ve yüreğine sağlık :)
YanıtlaSilbende çok severim ellerine ve yüreğine sağlık :)
YanıtlaSilbi kaşık alabilir miyim =D
YanıtlaSilEymen'in Annesi; teşekkürler
YanıtlaSilRebecca; ne demek buyur al tabağı : )
Şiir harika
YanıtlaSilbulgur nefis
tabak muhteşem
ellerine sağlık şeker..
Yıldız; çok teşekkürler : )
YanıtlaSilCafe Fernando'nun bu tarifini ben de yıllardır yaparım.Eşim bu nasıl pilav,tadı kısır gibi diyor ama bence çoook lezzetli.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilözlem
resimligünlük;bizimkiler çok sevdi
YanıtlaSilçok şükür ama sürekli yapmıyorum tabii yoksa bıkarlar hemen - biraz şımarığızdır da : ) -
ne harika bir tarif, şiirine bayıldım :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilZennube; teşekkürler
YanıtlaSil