Sevgili arkadaşım Nuray'ın yolladığı tarifin bir benzeri olan muzlu sarmayı görünce ön deneme olarak hemen yapmak istedim. İyiki de yapmışım evcek bayıldık. Şimdi sıra Nuraycığımın kıremşantili tarifinde sanırım artık misafir geldiğinde kıremalı pasta yerine bu nefis sarmalardan yapacağım.
Muzlu Sarma
(Tarif; Sofra Dergisi, Mart2011)
1 adet muz
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin - tereyağı da olabilir)
1 paket vanilya
1/2 paket pötibör bisküvi(1 paket 175gr)
Süt, un, tozşeker ve tereyağı tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenir. Karışım fırın tepsisine boşaltılıp soğumaya bırakılır. Yeterince soğuyunca buzdolabına konur, sertleşene kadar dinlendirilir.(1-2 saat civarı dinlendirdim) Sertleşen muhallebi iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Toz haline getirilen bisküvi önlü arkalı şeritlere sürülür denmiş tarifte sadece ön tarafa bolca serptim. Şeritlerin ucuna çatalla püre haline getirilmiş muz konulur ve rulo şeklide sarılır. Tabağa dizilir, üzerlerine tekrar bisküvi serpilir. Servis tabağına alınır ve bir çırpıda bitiverir : )
Not: fırın tepsisine koymadan önce muhallebinin altına bisküvi serpmek rulo yapmayı kolaylaştırır.
Not: fırın tepsisine koymadan önce muhallebinin altına bisküvi serpmek rulo yapmayı kolaylaştırır.
Ben muzu çok severim çok lezzetli görünüyor bu yahu!=)
YanıtlaSilUFFFF hiç dayanamıyorum tatlılara.Ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilgörüntü harika..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerine sağlık, ben kakaolu bisküvi eziyorum iki renk oluyor:)))
YanıtlaSilFollowupfashion;güzel güzel : )
YanıtlaSilAycan;teşekkürler
Siyah Süt;teşekkürler
inci çiçeği aa süper denemeli
canım çok hafif bir tatlı ellerine sağlık krem şantilide çok güzel oluyor
YanıtlaSilsütlü tatlıları çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilhımm denemek lazım. Şimdi mesaideyim nasıl canım çekti..
YanıtlaSilBen de buna benzer bir şey yapıyordum ama seninki farklı olarak dik bir şekilde sunuluyor.Bu görüntü daha hoş olmuş açıkçası.Bir dahaki sefere senin tarzında yapacağım.Fikir için teşekkürler :)
YanıtlaSilözlem
çok canım çekti:) üşenmesem hemen deneyeceğim:)
YanıtlaSilGÜLOANNE ;deneyeceğim en kısa sürede : )
YanıtlaSilSevda;çok teşekkürler
annelili;Aslıcığım yapar bu gidişle sen gelene kadar eve : )
resimligünlük;seninkini de merak ettim
tarifi var mı günlüğünde?
Delianne; : ))
YanıtlaSilYok canım ya,ben öyle tarif falan koymuyorum.Bunca yemek blogu arasında tarif yazmak ne haddime.Seninkinden hemen hemen hiç bir farkı yok zaten.Sadece sunum farklı.Ama seninki daha şık duruyor.
YanıtlaSilCanım enfes görünüyor banada varmı.))
YanıtlaSilöpüyorum seni ellerine sağlık.
ayyy bayılırım bu tatlıya çok güzel oluyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilDerya;ne demek her zaman : )
YanıtlaSilcanimçektipişirdim;teşekkürler : )
Eline sağlık arkadaşım harikalar gerçek lokum gibi duruyorlar sevgiler...
YanıtlaSilÖzgen;teşekkürler : )
YanıtlaSilay ben buna bayılıyorum. ama yapımı şöyle kolaylaştırıyorum muhallebiyi dökeceğim tepsinin tabanını önceden ezdiğim bizküviyle kaplıyorum üzerine muhallebiyi dökünce altı bisküvilenmiş oluyor. sonrada dilim muzları arasına koyup sarıyorum. sonra da yemeyip yanında yatıyorum :)
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım
KüçükMucizem;tarifinde de öyle diyor aslında ama bir kere öyle yapınca öyle yazayım dedim : )
YanıtlaSilçok leziz görünüyor valla:)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBirer lokmalık harika birşey olmuş bunlar. Çok lezzetli görünüyorlar, eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSil