5 Nisan 2011 Salı

Muzlu Sarma


Sevgili arkadaşım Nuray'ın yolladığı tarifin bir benzeri olan muzlu sarmayı görünce ön deneme olarak hemen yapmak istedim. İyiki de yapmışım evcek bayıldık. Şimdi sıra Nuraycığımın kıremşantili tarifinde sanırım artık misafir geldiğinde kıremalı pasta yerine bu nefis sarmalardan yapacağım.

Muzlu Sarma
(Tarif; Sofra Dergisi, Mart2011)

1 adet muz
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un 
1/2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin - tereyağı da olabilir) 
1 paket vanilya
1/2 paket pötibör bisküvi(1 paket 175gr)

Süt, un, tozşeker ve tereyağı tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenir. Karışım fırın tepsisine boşaltılıp soğumaya bırakılır. Yeterince soğuyunca buzdolabına konur, sertleşene kadar dinlendirilir.(1-2 saat civarı dinlendirdim) Sertleşen muhallebi iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Toz haline getirilen bisküvi önlü arkalı şeritlere sürülür denmiş tarifte sadece ön tarafa bolca serptim. Şeritlerin ucuna çatalla püre haline getirilmiş muz konulur ve rulo şeklide sarılır. Tabağa dizilir, üzerlerine tekrar bisküvi serpilir. Servis tabağına alınır ve bir çırpıda bitiverir : )
Not: fırın tepsisine koymadan önce muhallebinin altına bisküvi serpmek rulo yapmayı kolaylaştırır.

23 yorum:

  1. Ben muzu çok severim çok lezzetli görünüyor bu yahu!=)

    YanıtlaSil
  2. UFFFF hiç dayanamıyorum tatlılara.Ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, ben kakaolu bisküvi eziyorum iki renk oluyor:)))

    YanıtlaSil
  5. Followupfashion;güzel güzel : )

    Aycan;teşekkürler

    Siyah Süt;teşekkürler

    inci çiçeği aa süper denemeli

    YanıtlaSil
  6. canım çok hafif bir tatlı ellerine sağlık krem şantilide çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  7. sütlü tatlıları çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. hımm denemek lazım. Şimdi mesaideyim nasıl canım çekti..

    YanıtlaSil
  9. Ben de buna benzer bir şey yapıyordum ama seninki farklı olarak dik bir şekilde sunuluyor.Bu görüntü daha hoş olmuş açıkçası.Bir dahaki sefere senin tarzında yapacağım.Fikir için teşekkürler :)
    özlem

    YanıtlaSil
  10. çok canım çekti:) üşenmesem hemen deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  11. GÜLOANNE ;deneyeceğim en kısa sürede : )

    Sevda;çok teşekkürler

    annelili;Aslıcığım yapar bu gidişle sen gelene kadar eve : )

    resimligünlük;seninkini de merak ettim
    tarifi var mı günlüğünde?

    YanıtlaSil
  12. Yok canım ya,ben öyle tarif falan koymuyorum.Bunca yemek blogu arasında tarif yazmak ne haddime.Seninkinden hemen hemen hiç bir farkı yok zaten.Sadece sunum farklı.Ama seninki daha şık duruyor.

    YanıtlaSil
  13. Canım enfes görünüyor banada varmı.))
    öpüyorum seni ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ayyy bayılırım bu tatlıya çok güzel oluyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Derya;ne demek her zaman : )

    canimçektipişirdim;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık arkadaşım harikalar gerçek lokum gibi duruyorlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Özgen;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  18. ay ben buna bayılıyorum. ama yapımı şöyle kolaylaştırıyorum muhallebiyi dökeceğim tepsinin tabanını önceden ezdiğim bizküviyle kaplıyorum üzerine muhallebiyi dökünce altı bisküvilenmiş oluyor. sonrada dilim muzları arasına koyup sarıyorum. sonra da yemeyip yanında yatıyorum :)
    eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  19. KüçükMucizem;tarifinde de öyle diyor aslında ama bir kere öyle yapınca öyle yazayım dedim : )

    YanıtlaSil
  20. çok leziz görünüyor valla:)

    YanıtlaSil
  21. Muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Birer lokmalık harika birşey olmuş bunlar. Çok lezzetli görünüyorlar, eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...