27 Mart 2011 Pazar

Kırmızı Biberli Tavuk Pirzola (Enginarlı Pilav Eşliğinde)

Haftasonu pazarda sezonun ilk enginarlarını gördüğümde çok şaşırdım. Nereden geldiklerini sorduğumda aldığım yanıt Kıbrıs oldu. Henüz kılçıklanmamış  olan bu nefis sebzeden hemen alıp enginarlı pilav yaptım.  Yanına da tavuk pirzola... 


Kırmızı Biberli Tavuk Pirzola
(Tarif;Lezzet Dergisi Ocak 2011)

4 tavuk pirzola
2 kırmızı biber
2 arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 dal taze kekik - kuru da olur-
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarmısak, taze kekikler harmanlanır. Soğan ve kırmızı biberler küp küp doğranarak ilave edilir. Pirzolalar da eklenip iyice karıştırılır. Üzeri kapatılır ve en az 3 saat buzdolabında bekletilir. Tavuklar sostan alınıp elektirikli ızgarada ya da benim yaptığım gibi yanmaz ızgara tavada önlü arkalı pişirilir. Servis önerisi kızartılmış ekmek ve közlenmiş biber ya da benim yaptığım gibi enginarlı biber.

17 yorum:

  1. Offff hiç dayanamam tavuğa.Canım ellerine kollarına sağlık.Tabağın nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. iştah açıcı bir tabak olmuş ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. ben o tabağı istiyorum canım benim haberin olsun.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çatal alıp iştahla tüketilmesi gereken bir tabak, ellerine sağlık Mine.

    YanıtlaSil
  5. Süper bir tabaaak :):) tamda diyete başlamışken oluyormu ama :):) Ellerine sağlık canım harikasın

    YanıtlaSil
  6. Aycan;teşekkür ederim

    olsada yesek suzan;teşekkürler

    Sevda;ne demek alabilirsin : )

    NarincE;teşekkürler : )

    mefahusurum;enginarlı pilav zeytinyağlı ve yeşillikli, tavuğun da derisini aldın mı al sana diyet yemeği : )

    YanıtlaSil
  7. minecim minecim ..=)
    harika görünüyor ..hiçte dayanamam atlayıp gelicem akşam yemeğe =)
    ellerine sağlık tatlım
    sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  8. Canımmm nasıl güzel görünüyor elleri
    ne sağlık mutlu haftalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Çoook lezzetli bir tabak olmuş Mine'ciğim. Enginara çok severiz. Derin dondurucunun yarısı ona ayrılıyor neredeyse. Pilav, enginar ve dereotu ile ayrı bir güzel olmuş. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Bendede bugün bu tarz sebzeli bir tavuk yemeği vardı..benimkiler tavuğu sade hali dışında pek tercih etmiyorlar.ben ne kadar yedirmek istesemde.ellerine sağlık pekte renkli ve güzel görünüyor yemek...sevgiyle

    YanıtlaSil
  11. engşnar ve pilavı bir arada yapmak ilginç bir fikir. denicem mutlaka.. ellerine saglık

    YanıtlaSil
  12. minecim enginarlı pilav çok güzel oluyor tavuğa söz yok eeee afiyet şifa olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  13. mutfaktaki rüya - Arzu- ;gel gel hatta iki mıncırıkla gel : )

    Derya;çok teşekkür ederim

    dokuzuncubulut;geçen sene ben de epey koymuştum dondurucuya bakalım bu sene ne olacak : )

    Limon çiçekleri ;sebzeli yedirmek biraz zor galiba Allah kolaylık versin :) teşekkürler

    Nazlı; tavsiye ederim güzel oluyor ve sağlıklı

    susamcorekotu ;teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Ooo görüntü 100 lük..

    YanıtlaSil
  15. reyhane;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  16. mmmm çok güzel görünüyor eline saglık=)

    YanıtlaSil
  17. Followupfashion ;teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...