28 Mart 2011 Pazartesi

Otlu Bulgurlu Aş


Sağlıklı, lezzetli üstelik düşük maliyetli bir yemek bizim evde sıklıkla pişen.

Otlu Bulgurlu Aş
(Tarif;Bulgur - Ayfer T. Ünsal)

20 adet pazı yaprağı
1 soğan
1/2 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızıbiber
Yağ
1 diş sarımsak

Yıkanmış pazı kıyılarak, küp küp doğranmış soğan, bulgur, biber salçası, tuz ve kırmızı biberle birlikte iyice yoğrulur. Hepsini alacak bir tencereye konur ve üzerine biraz sıvıyağ eklenir. Su eklenmez, yeşillikler sulanıyor. 15 dakika kadar ağzı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Dövülmüş sarımsak en son ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. Sıcak ve soğuk servis edilir. Nefis oluyor. 
-Farklı otlarla da yapılabilir aynı yemek...

18 yorum:

  1. Elinize sağlık burada Fethiyede ben sık sık değişik otlarla yapıyorum bu yemeği harika oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Greetings from USA! Your blog is really cool.
    Are you living in Turkey?
    You are welcomed to visit me at:
    http://blog.sina.com.cn/usstamps
    Thanks!

    YanıtlaSil
  3. Hımmm hiç yemedim ama güzel olduğundan eminim.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel insanın aklına gelmeyen tarifler senin blogunda var. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Özgen;ne iyi yapıyorsun, ellerine sağlık : )

    tongchen@seattle ;yes, I'm living in Turkey...

    Aycan;tavsiye ederim, özellikle yeşilliklerle aran iyiyse...

    annelili;teşekkür ederim canım çok naziksin

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Bütün dünya otların sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu kabul etti ama Akdeniz mutfağının zaten baş tacıydı değil mi?Çok seviyorum ben de hele böyle değişik sunumlara bayılıyorum !

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık.bende otları çok seviyorum ve böyle tarifleri severek yapıyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bayılırımm ahh nasılda güzel olur yemesi :)

    Mineciğim yani hep sevdiklerimi yapıyorsun dayanamayıp ben geleceğim :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. evde ıspanak varken deneyeyim de
    yarım çay bardağı bulgur? çok az değil mi?

    YanıtlaSil
  10. colette;girit mutfağı bu konuda çok iyi sanırım daha yakından tanımak istiyorum , teşekkürler

    HilalHanım;hepimizin ellerine sağlık diyelim ozaman

    Vijdan;teşekkürler :)

    Küçük Mucizem; yok yok iyi oluyor yoksa pilava dönüyor : ) bir keresinde yanlışlıkla su bardağı üzerinden koymuştum da ölçüyü oradan biliyorum : )

    YanıtlaSil
  11. Ben bunu kesin denerim,dedi dersin...

    YanıtlaSil
  12. Bu tür çorbalara bayılırım sağlık ve lezzet deposu.Ellerine sağlık Mineciğim.

    YanıtlaSil
  13. değişik bir tarif ellerinize sağlık..
    sevğiler...

    YanıtlaSil
  14. reyhane;afiyet olsun diyeyim o zaman : )

    çeşnici Handan;teşekkürler

    halime;teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. benimde hasret kaldığım tür :D bir tek annemle ben yediğimiz için ve genelde diğerlerinin ağız tadına göre yemekler seçtiğimiz için :)

    YanıtlaSil
  16. Syhn;sorma bir de öyle dertler oluyor bizim evin kocaman çocukları da öyle: )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...