Sağlıklı, lezzetli üstelik düşük maliyetli bir yemek bizim evde sıklıkla pişen.
Otlu Bulgurlu Aş
(Tarif;Bulgur - Ayfer T. Ünsal)
20 adet pazı yaprağı
1 soğan
1/2 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızıbiber
Yağ
1 diş sarımsak
Yıkanmış pazı kıyılarak, küp küp doğranmış soğan, bulgur, biber salçası, tuz ve kırmızı biberle birlikte iyice yoğrulur. Hepsini alacak bir tencereye konur ve üzerine biraz sıvıyağ eklenir. Su eklenmez, yeşillikler sulanıyor. 15 dakika kadar ağzı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Dövülmüş sarımsak en son ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. Sıcak ve soğuk servis edilir. Nefis oluyor.
-Farklı otlarla da yapılabilir aynı yemek...
Elinize sağlık burada Fethiyede ben sık sık değişik otlarla yapıyorum bu yemeği harika oluyor sevgiler...
YanıtlaSilHımmm hiç yemedim ama güzel olduğundan eminim.
YanıtlaSilNe güzel insanın aklına gelmeyen tarifler senin blogunda var. Eline sağlık...
YanıtlaSilÖzgen;ne iyi yapıyorsun, ellerine sağlık : )
YanıtlaSiltongchen@seattle ;yes, I'm living in Turkey...
Aycan;tavsiye ederim, özellikle yeşilliklerle aran iyiyse...
annelili;teşekkür ederim canım çok naziksin
Ellerine sağlık.Bütün dünya otların sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu kabul etti ama Akdeniz mutfağının zaten baş tacıydı değil mi?Çok seviyorum ben de hele böyle değişik sunumlara bayılıyorum !
YanıtlaSilellerinize sağlık.bende otları çok seviyorum ve böyle tarifleri severek yapıyorum.sevgiler
YanıtlaSilBayılırımm ahh nasılda güzel olur yemesi :)
YanıtlaSilMineciğim yani hep sevdiklerimi yapıyorsun dayanamayıp ben geleceğim :)
Sevgiler
evde ıspanak varken deneyeyim de
YanıtlaSilyarım çay bardağı bulgur? çok az değil mi?
colette;girit mutfağı bu konuda çok iyi sanırım daha yakından tanımak istiyorum , teşekkürler
YanıtlaSilHilalHanım;hepimizin ellerine sağlık diyelim ozaman
Vijdan;teşekkürler :)
Küçük Mucizem; yok yok iyi oluyor yoksa pilava dönüyor : ) bir keresinde yanlışlıkla su bardağı üzerinden koymuştum da ölçüyü oradan biliyorum : )
Ben bunu kesin denerim,dedi dersin...
YanıtlaSilBu tür çorbalara bayılırım sağlık ve lezzet deposu.Ellerine sağlık Mineciğim.
YanıtlaSildeğişik bir tarif ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevğiler...
reyhane;afiyet olsun diyeyim o zaman : )
YanıtlaSilçeşnici Handan;teşekkürler
halime;teşekkürler
bayılırıııım=)
YanıtlaSilCMOS :))
YanıtlaSilbenimde hasret kaldığım tür :D bir tek annemle ben yediğimiz için ve genelde diğerlerinin ağız tadına göre yemekler seçtiğimiz için :)
YanıtlaSilSyhn;sorma bir de öyle dertler oluyor bizim evin kocaman çocukları da öyle: )
YanıtlaSil