7 Mart 2011 Pazartesi

Karnabaharlı Tavuklu Börek


O çirkin cümleyi karşımda gördüğümde ilk şoku atlattıktan sonra, en çok sevgili günlük arkadaşlarımla artık görüşemeyeceğime üzüldüm. Hergün okuduğum, paylaşmaktan mutlukluk duyduğum güzel arkadaşlarım vardı burada. Günlük yazmayı nasılsa bir yerlerde sürdürebilirdim ama o ya o dostlar...
Çok şükür birşeyler yoluna girdi, hatta yedek bir günlüğüm daha oldu tüm kayıtlarımı aktardığım. Sayfaları dolaşırken bir heves arkadaşlarımdan denemek için ayırdığım tarifleri uygulamaya başladım. İşte ilki sevgili sarkaç'ın tarifi. Kızına karnabahar yedirmek için yaptığı bir tarif. Bizim evin kocaman çocukları da bir güzel silip süpürdüler bu tarifle yaptığım börekleri. Teşekkür ederim arkadaşım. Bu arada yazsan diyorum artık...

Tavuklu Karnabaharlı Börek
(Tarif; sarkaç)


5 adet hazır yufka
Orta boy haşlanmış karnıbaharın yarısı
250 gram kadar tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
2 büyük soğan
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Tuz
Kimyon
Kekik 
Pul biber

Karnabahar haşlanıp, süzülür. Soğanlar küp küp doğrandıktan sonra kısık ateşte  kavrulur. Ateşin altı açılarak tavuklar eklenir ve çevrilir. Suyunu salmadan rengi değişine kadar pişirilir. Haşlanmış karnabahar iyice ezilerek karışıma eklenir. Ocak orta ateşe getirildikten sonra karbaharın kokusu gelene, rengi değişine kadar çevrilerek kavrulur. İç soğumaya bırakılır. İster buradaki gibi, isterse üçgen kesilen yufkalarla iki kat yapılarak sigara böreği gibi sarılır. İç malzeme konulmadan yufkalara süt ve kalan sıvıyağ karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

16 yorum:

  1. Mutlaka denemesi gerektiğini düşünüyorum.Karnı bahar ve tavuk hımmm.Ellerinize sağlık.


    selamlar;

    YanıtlaSil
  2. karnıbaharlı hiç denememiştim ama harika görünyor.ellerine sağlık canım benim.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aynı hüznü yaşıyorum,kumanda paneline girebilsem de,çoğu arkadaşıma ulaşamıyorum..
    BU DA OLDUKÇA ÜZÜCÜ BİR DURUM..
    Umarım tez zamanda düzelir bu olumsuzluk..
    Börek nefis gözüküyor,içerisinde tavuk olduktan sonra,güzel olmama ihtimalini düşünemyorum zaten.
    Sizin ve Sarkaç ablamızın ellerine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. Bloglari engelleyip sizin yemekleri goremeyicegim diye uzulmustum ama tekrardan gormek ne guzel seni ve o guzel yemekleri minecim.

    YanıtlaSil
  5. Karnıbahar ve börek ilginç bir ikili hiç düşünmedim yan yana umuyorum lezzeti de güzeldir...

    Bende DNS lerle oynayarak girebiliyorum,bakalım nereye kadar bu şekilde devam edeceğiz..Mutlu haftalar canım..

    YanıtlaSil
  6. Yeni gunluk sayfan hayirli olsun Minecigim,
    wordpress’e geçildi ama!! sanki yaban ellerdeyimisim gibi hissediyorum,hayirlisi olsun bakalim.InsaAllah hersey bir an once duzelirde, eski neseli blogger gunlerimize doneriz.
    Ellerine saglik olsun,karnabaharli olmasi degisik olmus denemek lazim,
    sevgiler…

    YanıtlaSil
  7. Mineciğimmm buradayız :))
    Ben şanslıyım iş yerimde sürekli girebiliyorum hiç engelleme olmadı ayarlardan dolayı :)
    Ama sizleri özlemiştimm..
    Oh dünya varmış yavaş yavaş herkes yazmaya başlıyor süper..

    Çok değişik bir tarif ..
    Çokta güzel gözüküyor..
    Elerine sağlık....

    YanıtlaSil
  8. Mine,

    Ne güzel bir tarif bu böyle.
    Ellerine sağlık.
    Bende yeni bir adres edineceğim herhalde.

    Kolay gele
    Blog un açılacağına güvenen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Aycan;sarkaç'a çok teşekkürler :)

    Sevda;ben de ilk defa denedim : )

    ZELİHA-UMUTSEPETİ; o burukluk bende de var ama bir yandan da buraya yazmayı daha doğrusu yazmayı seviyorum onun için bir de wordpresse yedekleme yaptım

    YanıtlaSil
  10. Black Pearl;çok naziksin, çok teşekkür ederim

    Zeynep;en güzeli yedeklemek yaptım yedek bir günlüğüm daha var...

    Mihriban;mecburen geçtik, digitürkün davası en çok wordpresse yaradı galiba : )

    Vijdan;sanki bir yoldan gelmişiz de kavuşuyormuşuz gibi geliyor bazen ... : )

    Oğlak Kızları;çabuk açılacağını sanmıyorum bakalım ne olacak

    YanıtlaSil
  11. Hmmm yine değişik bir tarif...eline sağlık minecim...ama ben karnıbaharı haşlanmış olarak yemeyi tercih ederim ;)

    YanıtlaSil
  12. Canımmm ellerine sağlık karnıbaharla börek ilginç ama lezizdir eminim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. yasaklar bize vız gelir, işte buradayız, burada olmaya da devam edicez :))


    ellerine ve yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. ellerine saglik canim enfess görünüyor! sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  16. PembeYastık;salatası da güzel oluyor sadesi de seviyorum ya karnabaharı : )

    Derya;değişik ama lezzetli ve karnabahar yedirebilmek gerçekten ideal :)

    Gülcan;çok teşekkürler

    Zennube;hadi hayırlısı diyelim, ne olacağımız belli değil ama olumlu düşünmekte fayda var : )

    HasretliLezzetler; çok teşekkürler tekrar buluştuğumuza sevindim : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...