Hala alışamadım iki günlük arasında bölünmeye, kayıtlarımdaki sorunlara, linuxu yedek günlüğe ayarlamaya... Velhasıl pek bir yabancı, buruk hissediyorum hala, hele de bu kadar teknoloji özürlü olunca ...
Tabii ki en büyük derdim bu olsun, sağlık, bereket olsun diyorum gülerek bir yandan da: )
Sevgili Vijdan ve Hasret'in tariflerini denedim dün. Bayıldı bizimkiler. Çok teşekkürler her ikisine de ....
Galeta Unlu Patatesli Poğaça
(Tarif;Vijdan)
150 gr. Yumuşak tereyağı
1 adet haşlanmış patates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (akı içine katılacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
2 adet haşlanmış patates
Nane, tuz
Üzeri için;
Yumurta Sarısı
Galeta unu
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağı, haşlanmış, rendelenmiş ya da çatalla ezilmiş patates, yoğurt, sıvıyağ ve yumurta akı karıştırılır. Un, mahlep, kabartma tozu, tuz ile yoğrulur. 30 dakika dinlendirilir. İç için haşlanan ve çatalla ezilen patatesler naneyle karıştırılır. Dinlenen undan parçalar koparılarak avuç içinde düzleştirilir, bir parça harçtan konulur, kapatılır. Yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Galeta unu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Dikkat fırından çıkar çıkmaz bitebilir. : )
Portakallı Kereviz Tatlısı
(Tarif;Hasret)
1 adet orta boy kereviz
1 portakalın suyu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı limon suyu
10 yemek kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Portakal suyu ve 4 kaşık toz şeker tencereye alınır. Ocağın altı orta ateşte açılır. Kereviz kabuğu soyularak dörde bölünür. 1cm kalınlığında doğranır. Portakal suyu kaynamaya başlayınca kerevizler eklenir. Üzerlerine limon suyu gezdirip karıştırılır. Kerevizler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Pişmeye yakın suyunu çekiyor ve karamelize oluyor. Yakmadan dikkatlice ocaktan alınarak fırın kabına yerleştirilir. 6 kaşık toz şeker, ceviz ve tarçın bir kapta karıştırılarak kerevizlerin üstüne dökülür. 200 derecede fırında üzerleri kızarana kadar bırakılır.
Kerevizden tatlı hiç aklıma gelmemişti =) Kokmuyor mu? Bu arada ikinci adresin wordpress mi?
YanıtlaSileline sağlık hemşerim..
YanıtlaSilsoframda her zaman yerin hazır arkadaşım,istediğinde gel buyur,sevgiler...
tarifler harika olmuş canım benim.ama poğaça başka bir güzel duruyor.ellerine saşlık.öpüyorum.
YanıtlaSilUrfaTutkunu; değişik kereviz tadında kabak tatlısı benzeri diyeyim : ) aaa iyi aklıma getirdin bak yedeğe bağlantı vereyim
YanıtlaSilKızHatçe;şaka tabii ki ama neden olmasın hayırlısı diyelim, gene de çok teşekkürler : )
YanıtlaSilSevda;poğaça gerçekten çok güzel oluyor bizim evin zor beğenenleri çok beğendiler : )
Kerevizi çok severim ama tatlısını hiç denememiştim Mine'ciğim. Madem güzel olmuş diyorsun deneyeceğim şimdi. Ellerine sağlık olsun, sevgiler:)
YanıtlaSilPoğaçalar leziz görünüyor,eline sağlık=)
YanıtlaSildokuzuncubulut;annem bugün bundan tekrar yap diyordu, ama herkesin ağız tadı farklı...
YanıtlaSilFollowupfashion;teşekkürler
Tarifler çok güzel görünüyor ellerine sağlık:))Bende alışamadım bir türlü wp ye iki yer arasında kaldım ama yedek de almayınca huzursuz oldum açıkçası..Hayırlısı bakalım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım güzel görünüorlar,bende şimdi bir poğaça yapayım dedim acaba hangisinden yapsam diye geziniyordum.Cuk oturdu.bu arada sen yine bloggerdan yazmaya devam et ben diğerine hiç yazmıyorum bile:)
YanıtlaSilMineciğim harika gözüküyorlar :)
YanıtlaSilKesinlikle hemen bitiyor poğaçalar..
Ah birde nilim yese :(
Kereviz tatlısını ilk defa duydum ilgimi çekti.
Anneciğin tekrar istediğine göre çok güzelll :)
Ellerine sağlıkk ...
Zeynep;hayırlısı
YanıtlaSilLimonçiçekleri; insan rahat ettiği yerde kalmak istiyor tabii ama ... : )
Vijdan;teşekkürler, kolay gelsin çocuklara yedirmek epey zor ...
Birbirinden güzel hepsi de ellerine saglik.
YanıtlaSilNesrin;teşekkürler
YanıtlaSilne kadar ilginc tatli tarifi hafif ve saglikli lezzetide guzeldir eminim :)
YanıtlaSilellerine saglik!
Canım benim ellerine sağlık poğaçalar
YanıtlaSilharika öpüyorum.
BOYALI ELLER ;değişik herkesin ağız tadı farklı olabilir, ama sanırım yarına tekrar yapacağım bizim eve:)
YanıtlaSilderya;teşekkürler
kereviz tatlısı değişik bir fikir cidden. hem hafiifte rahat rahat bolca ye :) ellerine saglık canımm
YanıtlaSilAaa kerevizin tatlısı da mı oluyormuş? Denemek lazım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilKereviz tatlısını ne duydum daha önce ne de yedim ama şimdi denemek istiyorum.Eminim sizinkisi çok lezzetli olmuştur.Ellerinize sağlık;)
YanıtlaSilÇok ilginç bir tarif bu çok merak ettim doğrusu arkadaşım.Acba kokusu nasıl oluyor?
YanıtlaSilMineciğim poğaça çok güzel ellerine sağlık canım.Kerevizin tatlısını hiç duymadım çok değşik geldi deneyeceğim merak ettim. Sevgiler.
YanıtlaSilNazlı;teşekkür ederim
YanıtlaSilAylin TÜRKŞEN AYSEL;ben de çok şaşırmıştım görünce : )
Sihirli Günce ;annem beğendi : )
Özgen;görüntüsü elma tatlısı vs. gibi kerevizi daha çok tadınca anlıyor insan kokusunu hatırlayamadım şimdi : )
ÇeşniciHandan;sanırım şekerle ve biraz kaynatarak herçeşit tatlı oluyor ben de Hasret sayesinde öğrenmiş oldum
elinize sağlık poğaçalar nefis olmuş kereviz tatlısı da gerçekten değişik...
YanıtlaSilsevgilerimle..
yemekbiraşk; teşekkürler : )
YanıtlaSilNe kadar hos bir tatli olmustur kimbilir... Ellerine saglik canim benim... Ilk firsatta denemeliyim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMünster;teşekkürler tavsiye ederim
YanıtlaSilMineciğim uzun zamandır sana dönemedim, kusuruma bakma, bloguma bıraktığın güzel yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrr....
YanıtlaSilannemineli;:))
YanıtlaSil