8 Temmuz 2010 Perşembe

Baklava Yufkası ile Kıymalı Börek



Bizim yufkacıya her gittiğimde paketteki baklava yufkalarına gözüm çarpar, hiç oralı olmazdım. Tabii ya baklava kim ben kim : ) Hatta komşular arasında konuşulurken bile hiç merak edip de sormadım nasıl yapıldığını bana göre baklava yapması yürek ister - abartıyor muyum bilmiyorum,çünkü tarifi hakkında hiç fikrim yok :)- Ta ki sevgili Aylin’in  baklava yufkası ile kıymalı börek tarifini görene kadar.
 Hani baklava yapamazsam yufkasından börek yaparım ben de diye :) Kolay da geldi tarif açıkçası, sürekli dondurucusunda bulundurduğunu söyleyince de demek beğeniliyor diye bugün gelecek misafirlerimiz için hazırlamak istedim. Dün yufkacıya gidip sorduğumda “abla bu sıcakta kimse almak istemiyor, içeride bir sürü bozulmuş var” demez mi ! Allahtan Aylin nereden bulabileceğimi söylemişti. E azmin elinden bir şey kurtulur mu gidip aldım, akşamdan yapıp, biraz önce fırından çıkardım. Çıtır çıtır kolay yeniyor, milföy hamurundan biraz ince. Annemle ben çok sevdik, masamızda sık sık yer alacak lezzetli bir tarif verdiği için Aylin’e çok teşekkürler…

Baklava Yufkası ile Kıymalı Börek
(Tarif; yemekvakti)

Malzemeler

  • Baklava Yufkası

  • 50 gr tereyağı

  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ

  • 1/2 kg kıyma

  • 1 kuru soğan

  • maydanoz  

  • tuz

  • karabiber
Soğan ince ince doğranır ya da rendelenir. Kıymayla birlikte yağda çevrilir, hafif kavrulur. Kıyma dondurucudan çıktıysa kapak kapatılarak suyunu çekmesi beklenir yoksa biraz su eklenebilir. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozlar eklenir. Tereyağ eritilerek sıvı yağ ile karıştırılır.
Birinci kat yufka tezgaha serilir. Üzerine sıvıyağ tereyağ karışımı sürülür. İkinci katta da aynı işlem uygulanır. Üçüncü kat serildikten sonra yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan 2 kaşık civarı yayılır. Çok sıkmadan çok da gevşek bırakmadan yufka rulo yapılır. Dört ya da beş parçaya bölünür.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.  Sıcak sıcak afiyetle yenir.

23 yorum:

  1. ellerine saglik, harika gorunuyor... bende cok duydum methini baklavalik yufkanin borek yapiminda kullanildiginda, yarin ist.a geliyorum belki bende bi firsatini bulup tarifini denerim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine Sağlık afiyet bal olsun

    Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya Sunacağı ve yüce mevlanını yapılacak duaları geri çevirmiyeceği,O'nun SonSuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.Allah yapacağınız duave ibadetleri kabul buyursun.Miraç kandiliniz mubarek olsun...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor canım
    baklava yufkasıyla börek çıtır çıtır elde açma gibi oluyor ellerine sağlık..
    Hayırlı kandiller dilerim.....

    YanıtlaSil
  4. Venüste Hayat; venüste hayat olsaydı insanlar bu böreği aşkla yerlerdi eminim : )

    Sevil; teşekkürler, Miraç Kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  5. Adaşım bende baklava yufkasını hiç kullanmadım bende hiç bulamadım şimdiye kadar eline sağlık. Tarifini alıyorum .kandilin kutlu olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. tam seveceğim türden bi tarif. haftasonu yapılacakların arasına eklendi :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Yıldız, baklava yufkasının incecik haline çok şaşırmıştım ve çıtır çıtır lezzetli haline de bayıldım Kandilin mübarek olsun

    Sevgili adaşım, böreği tavsiye ederim, senin de kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  8. Kıymalı böreği çok severim.Harika gözüküyor.))Kandiliniz kutlu olsun.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor gerçekten. ellerine sağlık...
    bu hafta sonu evde misafirlerim olacak, yapabilirim bunu. :)

    YanıtlaSil
  10. OOOO Bunlar süper Mine ciğim .Ellerine sağlık.Hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Mine, ne yapıyorsun böyle.. beni yoldan çıkarıp iyice kilo almama neden olacaksın ;)şaka bir tarafa böreğinin dayanılmaz cekiciliğiyle beni benden aldığını söylemek istiyorum. Bide hamile olunca ne görsen canın istiyor ;)Ailenizle afiyetle yiyiniz. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Aida, çok teşekkür ederim, senin de kandilin mübarek olsun

    Zennube; kesinlikle tavsiye ederim , şimdiden kolay gelsin

    Arzucum , çok teşekkür ederim, senin de kandilin mübarek olsun

    Sebi, boşver ye derim , hayırlısıyla bebeğini kucağına alınca bakarsın çaresine :) ikinize de sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Bence baklavayı da yapabilirsiniz, blogunuzdaki tarifleri takip ediyorum da bunları yapanın elinden bişi kaçmaz diyorum (:

    P.s: Öyle boş cesaretlendirme diil bu, babası baklavacı birisi olarak söylüyorum bunu(:

    YanıtlaSil
  14. Mineciğim çk güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Hayırlı Kandiller.

    YanıtlaSil
  15. Mineciğim baklava yufkasını kullandıkça kullanmak isteyeceksin çünkü uygulama alanı o kadar çok ki inan şaşıracaksın, sen uygulamaya devam et bende diğer tarifleri ara ara gireceğim zira şu sıralar kayır girmeye pek vaktim olmuyor.. Ellerine sağlık, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  16. Ben de baklava hamurunu daha çok tuzlu tariflerde kullanıyorum. Çıtır çıtır nasıl lezzetli olmuştur Minecim... Bir kere tadına vardın ya bundan sonra vazgeçemezsin inan:)
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. behnurum, artan yufkalarla bu hafta 2. tarifimi deneyeceğim , bakalım nasıl olacak : ) tariflerini merakla bekleyeceğim , şimdiden teşekkürler

    dokuzuncu bulut; gerçekten lezzetli ve değişik baklava yufkası dediğimde misafirlerimiz şaşırdılar hele 3 kat dediğimde :)

    YanıtlaSil
  18. hayatımın her rengi; bayıldım yorumunuza ne bileyim baklava çok usta işi gibi geliyor hep, hamuruna iyice ısınayım baklavaya da sıra gelir inşallah
    bu arada gerçekten şanslısınız, fıstıklı, cevizli baklavalara bayılırım oh mis gibi

    Çeşnici Handan, çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  19. Afiyet olsun beğenmenize çok sevindim.Bence denemelerine devam et tatlı tuzlu az az herşeyi dene bu yufkayı daha da çok seveceksin

    YanıtlaSil
  20. Mrb :)
    gerçekten çıtır çıtır çok güzel gözüküyor ben bir de bu tarifle deneyeyim yakın zamanda..
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Aylin; devam edeceğim, seveceğime eminim ...

    O.K.A.Mavi Tutku;tavsiye edilir : )

    Behiye; hiç bekleme derim : )

    YanıtlaSil
  22. Mineciğim ellerinize sağlık,benimkilerin favorisidir kıymalı börek,yalnız şu aralar İzmir çok sıcak,havalar serinleyince hemen deneyeceğim...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...