Bizim yufkacıya her gittiğimde paketteki baklava yufkalarına gözüm çarpar, hiç oralı olmazdım. Tabii ya baklava kim ben kim : ) Hatta komşular arasında konuşulurken bile hiç merak edip de sormadım nasıl yapıldığını bana göre baklava yapması yürek ister - abartıyor muyum bilmiyorum,çünkü tarifi hakkında hiç fikrim yok :)- Ta ki sevgili Aylin’in baklava yufkası ile kıymalı börek tarifini görene kadar.
Hani baklava yapamazsam yufkasından börek yaparım ben de diye :) Kolay da geldi tarif açıkçası, sürekli dondurucusunda bulundurduğunu söyleyince de demek beğeniliyor diye bugün gelecek misafirlerimiz için hazırlamak istedim. Dün yufkacıya gidip sorduğumda “abla bu sıcakta kimse almak istemiyor, içeride bir sürü bozulmuş var” demez mi ! Allahtan Aylin nereden bulabileceğimi söylemişti. E azmin elinden bir şey kurtulur mu gidip aldım, akşamdan yapıp, biraz önce fırından çıkardım. Çıtır çıtır kolay yeniyor, milföy hamurundan biraz ince. Annemle ben çok sevdik, masamızda sık sık yer alacak lezzetli bir tarif verdiği için Aylin’e çok teşekkürler…
Hani baklava yapamazsam yufkasından börek yaparım ben de diye :) Kolay da geldi tarif açıkçası, sürekli dondurucusunda bulundurduğunu söyleyince de demek beğeniliyor diye bugün gelecek misafirlerimiz için hazırlamak istedim. Dün yufkacıya gidip sorduğumda “abla bu sıcakta kimse almak istemiyor, içeride bir sürü bozulmuş var” demez mi ! Allahtan Aylin nereden bulabileceğimi söylemişti. E azmin elinden bir şey kurtulur mu gidip aldım, akşamdan yapıp, biraz önce fırından çıkardım. Çıtır çıtır kolay yeniyor, milföy hamurundan biraz ince. Annemle ben çok sevdik, masamızda sık sık yer alacak lezzetli bir tarif verdiği için Aylin’e çok teşekkürler…
Baklava Yufkası ile Kıymalı Börek
(Tarif; yemekvakti)
Malzemeler
Baklava Yufkası
50 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kg kıyma
1 kuru soğan
maydanoz
tuz
karabiber
Soğan ince ince doğranır ya da rendelenir. Kıymayla birlikte yağda çevrilir, hafif kavrulur. Kıyma dondurucudan çıktıysa kapak kapatılarak suyunu çekmesi beklenir yoksa biraz su eklenebilir. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozlar eklenir. Tereyağ eritilerek sıvı yağ ile karıştırılır.
Birinci kat yufka tezgaha serilir. Üzerine sıvıyağ tereyağ karışımı sürülür. İkinci katta da aynı işlem uygulanır. Üçüncü kat serildikten sonra yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan 2 kaşık civarı yayılır. Çok sıkmadan çok da gevşek bırakmadan yufka rulo yapılır. Dört ya da beş parçaya bölünür.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak afiyetle yenir.
ellerine saglik, harika gorunuyor... bende cok duydum methini baklavalik yufkanin borek yapiminda kullanildiginda, yarin ist.a geliyorum belki bende bi firsatini bulup tarifini denerim.
YanıtlaSilEllerine Sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilBu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya Sunacağı ve yüce mevlanını yapılacak duaları geri çevirmiyeceği,O'nun SonSuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.Allah yapacağınız duave ibadetleri kabul buyursun.Miraç kandiliniz mubarek olsun...
Nefis görünüyor canım
YanıtlaSilbaklava yufkasıyla börek çıtır çıtır elde açma gibi oluyor ellerine sağlık..
Hayırlı kandiller dilerim.....
Venüste Hayat; venüste hayat olsaydı insanlar bu böreği aşkla yerlerdi eminim : )
YanıtlaSilSevil; teşekkürler, Miraç Kandilin mübarek olsun.
Adaşım bende baklava yufkasını hiç kullanmadım bende hiç bulamadım şimdiye kadar eline sağlık. Tarifini alıyorum .kandilin kutlu olsun sevgiler...
YanıtlaSiltam seveceğim türden bi tarif. haftasonu yapılacakların arasına eklendi :) teşekkürler
YanıtlaSilYıldız, baklava yufkasının incecik haline çok şaşırmıştım ve çıtır çıtır lezzetli haline de bayıldım Kandilin mübarek olsun
YanıtlaSilSevgili adaşım, böreği tavsiye ederim, senin de kandilin mübarek olsun
Kıymalı böreği çok severim.Harika gözüküyor.))Kandiliniz kutlu olsun.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilharika görünüyor gerçekten. ellerine sağlık...
YanıtlaSilbu hafta sonu evde misafirlerim olacak, yapabilirim bunu. :)
OOOO Bunlar süper Mine ciğim .Ellerine sağlık.Hayırlı kandiller.
YanıtlaSilSevgili Mine, ne yapıyorsun böyle.. beni yoldan çıkarıp iyice kilo almama neden olacaksın ;)şaka bir tarafa böreğinin dayanılmaz cekiciliğiyle beni benden aldığını söylemek istiyorum. Bide hamile olunca ne görsen canın istiyor ;)Ailenizle afiyetle yiyiniz. Sevgiler..
YanıtlaSilAida, çok teşekkür ederim, senin de kandilin mübarek olsun
YanıtlaSilZennube; kesinlikle tavsiye ederim , şimdiden kolay gelsin
Arzucum , çok teşekkür ederim, senin de kandilin mübarek olsun
Sebi, boşver ye derim , hayırlısıyla bebeğini kucağına alınca bakarsın çaresine :) ikinize de sevgiler...
Bence baklavayı da yapabilirsiniz, blogunuzdaki tarifleri takip ediyorum da bunları yapanın elinden bişi kaçmaz diyorum (:
YanıtlaSilP.s: Öyle boş cesaretlendirme diil bu, babası baklavacı birisi olarak söylüyorum bunu(:
Mineciğim çk güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Hayırlı Kandiller.
YanıtlaSilMineciğim baklava yufkasını kullandıkça kullanmak isteyeceksin çünkü uygulama alanı o kadar çok ki inan şaşıracaksın, sen uygulamaya devam et bende diğer tarifleri ara ara gireceğim zira şu sıralar kayır girmeye pek vaktim olmuyor.. Ellerine sağlık, afiyetler olsun...
YanıtlaSilBen de baklava hamurunu daha çok tuzlu tariflerde kullanıyorum. Çıtır çıtır nasıl lezzetli olmuştur Minecim... Bir kere tadına vardın ya bundan sonra vazgeçemezsin inan:)
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler...
behnurum, artan yufkalarla bu hafta 2. tarifimi deneyeceğim , bakalım nasıl olacak : ) tariflerini merakla bekleyeceğim , şimdiden teşekkürler
YanıtlaSildokuzuncu bulut; gerçekten lezzetli ve değişik baklava yufkası dediğimde misafirlerimiz şaşırdılar hele 3 kat dediğimde :)
hayatımın her rengi; bayıldım yorumunuza ne bileyim baklava çok usta işi gibi geliyor hep, hamuruna iyice ısınayım baklavaya da sıra gelir inşallah
YanıtlaSilbu arada gerçekten şanslısınız, fıstıklı, cevizli baklavalara bayılırım oh mis gibi
Çeşnici Handan, çok teşekkür ederim
Afiyet olsun beğenmenize çok sevindim.Bence denemelerine devam et tatlı tuzlu az az herşeyi dene bu yufkayı daha da çok seveceksin
YanıtlaSilBu böreği denemeliyim..
YanıtlaSilMrb :)
YanıtlaSilgerçekten çıtır çıtır çok güzel gözüküyor ben bir de bu tarifle deneyeyim yakın zamanda..
ellerinize sağlık
Aylin; devam edeceğim, seveceğime eminim ...
YanıtlaSilO.K.A.Mavi Tutku;tavsiye edilir : )
Behiye; hiç bekleme derim : )
Mineciğim ellerinize sağlık,benimkilerin favorisidir kıymalı börek,yalnız şu aralar İzmir çok sıcak,havalar serinleyince hemen deneyeceğim...
YanıtlaSil