Güzeller güzeli bakla geldi masaya
Bitiverdi bir anda
Tadı damağımızda hala
Dereotu, soğan, sarımsakla
Bekleriz bir dahaki sofraya
Bakla Çorbası
(Tarif; Sofra Dergisi – 6 kişilik- )
Malzemeler
• 250 gr. bakla
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 6 su bardağı su
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 çorba kaşığı un + 1 çorba kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• Yarım demet dereotu
• Tuz
• Yarım limonun suyu
Baklalar kararmasın diye yarım limonun suyu ve 1 çorba kaşığı un karıştırılarak bir tas içine suyla birlikte koyulur. Ayıklanan ve yarım santim kesilen baklalar bu suya atılır, yıkanır. 1 çorba kaşığı tereyağında 5 dakika çevrilir. Sonra su eklenerek 20 dakika kadar pişirilir. Bir kenarda yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve yumurta iyice karıştırılır. Ateşten alınan çorbaya yavaş yavaş eklenir. Tencere tekrar ateşe alınır, kısık ateşte 10 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Sonrasında istenirse el karıştırıcıyla baklalar da ufalanabilir ya da öylece parça parça da kalabilir. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağ ufak bir tavaya alınarak kırmızı biber yakılır. Dereotuyla birlikte çorbanın üzerine dökülür ve servis edilir. İstenirse minik kıtır ekmeklerle de servis edilebilir.
Küçükken baklava beklerken bakla yapıldığı için pek de sevmediğim (bakla istiyormuşum baklava zannederek)ama şimdi zeytinyağlısını afiyetle götürdüğüm yemeğin bu yöntemini de en kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler Mine'ciğim.
YanıtlaSilGünay
ne kadar şeker bir anı : =)
YanıtlaSil