3 Mayıs 2010 Pazartesi

Limonlu Haşhaşlı Kek


Kek yapmak en çok sevdiğim şeylerden biri. Hele de istediğim gibi kabarıp, çatladığında daha da hoşuma gidiyor. Hem kolay hem lezzetli terapi gibi bir tarif...

Limonlu Haşhaşlı Kek
(Tarif; Sofra Dergisi)

Malzemeler

• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1 paket kabartma tozu
• 100gr haşhaş tohumu
• 2,5 su bardağı un
• 3-4 parça damla sakızı + 1 çorba kaşığı toz şeker
• 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Haşhaşlar yarım su bardağı suya konularak suyu bitinceye kadar pişirilir. Yumurtalar ve toz şeker karıştırıcıyla iyice karıştırılır. Bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırılan damla sakızları dövülerek toz haline getirilir. Sıvıyağ, süt, limon suyu ile birlikte karışıma eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Un kabartma tozu, son olarak da haşhaş ve rendelenmiş limon kabukları eklenir. Düşük ayarda karıştırmaya devam edilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak konturol edilir.

4 yorum:

  1. MİNECİM DÖKTÜRMÜŞÜN GENE ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim, buyrun çaya :=)

    YanıtlaSil
  3. aslında ne güzel olurdu hem tanışmış olurduk.

    YanıtlaSil
  4. Samsun'a yolun düşerse beklerim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...