5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yağsız Kekler-2



Sonbaharda en çok sevdiğim havadır gıri. Hele de karşımda koyu lacivert dingin bir deniz bu havaya eşlik ediyorsa değmeyin keyfime. Yanımda bir fincan çayım, okunacak kitabım ya da göz gezdirilecek dergiler ve suya bırakılan tüm yükler. Böyle zamanlarda hafiflediğimi, mutlu olduğumu hissediyorum. Bugün de hava hafif gıri olduğu için öyle hissettim ve bu havaya yakışacağını düşündüğüm bir kek yaptım. Tarif sevgili komşumuz Ayla Kobalas’tan. Biliyorum ateş düştüğü yeri yakıyor ve çoğu zaman yapacak bir şey olmuyor, artık güzel haberler almak dileğiyle...

Elmalı Cevizli Kek

Malzemeler

• 3 yumurta
• 1 bardak şeker
• 1 su bardağı un
• 2 tane elma küp küp
• 1 su bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un, vanilya, ceviz, tarçın eklenerek düşük ayarda çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozu ve elmalar eklenerek tahta kaşıkla hafifçe karıştırılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak anlaşılır.

** Şeker istenirse biraz azaltılabilir.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...