Galeta Unlu Tatlı
(Tarif; Sofra Dergisi)
Malzemeler
Kek için ;
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• ½ su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı hindistancevizi
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 paket kabartma tozu
Kıreması için ;
• 3,5 su bardağı süt
• 1 çay bardağı mısır nişastası
• 2,5 çay bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için;
• 4 çay bardağı ılık süt
• 2 çay bardağı toz şeker
Süslemek için ; fırambuaz ya da dağ çileği
Fırın 170 dereceye getirilir. Oda ısısındaki malzemelerden yumurta ve şeker kek için iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. (en az 15-20 dakika çırpmak iyi olur. ) Hindistancevizi, galeta unu, kabartma tozu ilave edilip düşük ayarda biraz daha karıştırılır. Karışım fırın tepsisine ya da ısıya dayanıklı bir kaba konularak fırına sürülür. 25 dakika civarı pişirilir, pişip pişmediği kürdan batırılarak konturol edilir. Bu arada kırema için gerekli malzeme ocakta sürekli karıştırılarak kırema haline getirilir. Fırından çıkan kek üstüne ılık sütte iyice eritilmiş şeker karışımı dökülür. Sonra kek için hazırlanan kırema sürülür. Buzdolabına girecek ısıya geldiğinde buzdolabına konur. En az bir saat yani kırema donana kadar bekletilir. Afiyetle yenir.
oğlum yok ki alayım :PPP
YanıtlaSilmaşallah hiç durmuyosun arı gibi:)
süper devam devam...
Var ya Mine, evde tam 3 paket galeta unu var son kullanma tarihleri yakın.
YanıtlaSilEline sağlık. Deneyip haber veririm.
İşgüzar anne
Çiğdem
Bizim evde sevilen hatta talep edilen tatlılardan tavsiye ederim revani gibi tadı oluyor
YanıtlaSilsevgiler