Bulgurdur ailemizin adı
Hem ucuzuz, hem sağlıklı.
Dolmamızdır ağızda bir güzel dağılan
Pilavımızın tadına bakmayan bin pişman
İster köfte ister çorba
Sağlık için koştururuz orada oraya
Ne duruyorsun sen de koşup bulgur kullansana : =))
Ayvalı Bulgur Pilavı
(Tarif; Bulgur- Ayfer T. Ünsal)
Malzemeler
• 1 ayva
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 baş soğan
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı-koyamadım-
• 2 bardak su
• Yarım çay kaşığı safran
• 1 su bardağı bulgur
• Tuz
• Karabiber- koymadım-
• Kırmızıbiber
Ayvanın kabukları soyulur, dilimlenir. Çekirdekli sert kısımlar çıkarılır. Soğan yemeklik doğranıp tereyağında kavrulur. Çamfıstığı ilave edilip, kavrulur. (Bu noktada benim gibi liste yapmadan alışverişe gidiyorsanız çamfıstığı ekleyemezsiniz :=) ) Tencereye iki bardak su koyulur, su kaynayınca tuz ve ayvalar da eklenir. Ayvalar yumuşayınca safran ve bulgur konulur. Su bitmişse üzerini geçecek kadar su doldurulur. 10 dakika pişirilir. Demlenir ve kırmızı biber serpilerek servis yapılır.
ilginççççç,
YanıtlaSildeneyebilirim.
ama hanimiş benim doğum günüm pastam..
(ailemizin mutfakçısı sensin tabiki..)
teyzelerin en güzeli iyi ki doğdun canımızın içi oldun : =)
YanıtlaSilbir şey yapayım dedim ama sonra sanal sanal ne yapsın diyerek vazgeçtim yani borcum oldu :=)