5 Ocak 2019 Cumartesi

Platon Bir Gün Bir Karikatür Çizer - Thomas Cathcart- Daniel Klein



İlkokul birinci sınıfta "yeter bu kadar oyun biraz da ders çalışalım" diye kendi kendine söylenen bir çocuk hakkında ne düşünürsünüz? Sıkıcı mı dersiniz? Yoksa zaten bütün günü bahçe ve sokakta oyunla  geçen bir çocuğun,  merak dürtüsüyle farklılıklara  yönelmesi midir?  Ve bu çocuk büyüdükçe nasıl olur sizce? Azıcık ciddi hatta sıkıcı olduğum doğru sanırım. Öyle ki karikatürlerle bile pek aram olmadı çoğu zaman.
Bu seri bir süredir elimde olmasına rağmen, en son çıkandan başlamam belki de karikatürle barışmak istememdendir kimbilir... Senin hoşuna gittiyse ciddi mi karikatürler diyorsunuz? Yok canım, bana da bir şans verin. Gayet eğlenceli bir dille anlatılıyor, herkesin anlayabileceği örneklerle... Bir nevi felsefeye, düşünce tarihine giriş  denilebilir, neden olmasın? Benim için de zevkli, eğlenceli bir başlangıç , özellikle şu günlerde...

Arka Kapak

"Platon Bir Gün Bir Karikatür Çizer

Onlar Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer... isimli efsanevi kitaplarıyla felsefenin anlaşılmaz olduğu varsayımını yerle bir ettiler, felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında büyüleyici bir felsefi içerik barındırdığını kanıtladılar.
Matrak filozoflarımız bu sefer en iyi espriler gibi en iyi karikatürlerin de felsefenin büyük sorularına, hayatın meselelerine yanıtlar verdiklerini gösteriyorlar.

Hayatımızda Nietzcheci karikatüristler var, Aristocu karikatüristler, Kantçı, Spinozacı, Marksçı karikatüristler hatta Derrida'yı anlayan ve bize de anlatmayı başaran karikatüristler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...