4 Şubat 2016 Perşembe

Fındık Unlu, Şekersiz, Çikolatalı Kek


Un, şeker, pirinç hayatımızdan çıkarken tuzu da azaltmalı ağır ağır, çaktırmadan ya da çaktırarak artık nasıl yapabiliyorsanız. Evlerde pek tartışmalı olan bu konulara herkesin kendi çözümü vardır mutlaka. Damak tadından ödün vermeden evinizdeki gurmezadeleri memnun etmenin kolay yolları var…
Mesela beyaz un yerine fındık unu kullanılabilir ya da şeker yerine bal. Fındık unu taze fındığın çekilerek yapılmasıyla elde ediliyor. İsterseniz kavrulmuşundan da deneyebilirsiniz. Beyaz undan daha fazla kullanılması gerekebiliyor harcın kek kıvamına gelmesi için. Fındıktaki yağ miktarını da hesaba katarsanız yağı da azaltabilirsiniz. Bu tarifte her şey sağlıklı, azıcık çikolata mı dediniz? Olacak o kadar, yakında o da çıkacak tariften derim…

Fındık Unlu, Şekersiz, Çikolatalı Kek

4 yumurta
½ su bardağı bal
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı hindistancevizi
½ su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı fındık unu ( kıvama göre)

İyice çırpılan yumurtalara bal, yoğurt, zeytinyağı, hindistancevizi eklenip düşük derecede çırpılmaya devam edilir. Fındık unu, damla çikolata kabartma tozu da eklenerek tekrar karıştırılır. Karışım yağlanmış dikdörtgen borcama ya da istediğiniz bir kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. İlk 20-25 dakika fırın kapağı açılmamalıdır. Bıçak ucu ya da kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Bizim evdeki kadar sevilmesi dileklerimle afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...