27 Aralık 2013 Cuma

"Küçücüksün!" - Maydanoz Salatası

Çocukkenki halim… Şöyle bir düşünme izni istiyorum hafifçe gülerek. Çok kıvırcık bir de üstüne taratmadığım saçlarım geliyor aklıma. Taratmadığım kısmı anacığımın hatırlatması yoksa aksilik yaptığım kısmını anlatır mıyım hiç ? : ) Sonra okulda bangır bangır söylediğim şiirler. Peki biraz daha eski olsun. Yolda bulduğum o bir tomar parayı hemen Emniyet’e götürüşüm ve o zaman devasa gelen o asansöre binişimiz. Peki ya amcanın birinin yolda durdurup “o kocaman çantayla okula mı gidiyorsun sen, küçücüksün” demesi! Nasıl da sinir olmuştum. Hani okula gidince kocaman olur ya insan, hani çok büyür ya. Bazen minicik çocuklara bakarken aynı şeyi düşünüyorum, gülüyorum sonra da. Yok yok bir şey demiyorum mıncırıklara.
 
İki katlı bahçeli evlerle dolu bir mahallede büyümüşseniz sürekli sokaktasınızdır. Belki geceyarılarına kadar. Benimki genelde yatsı namazına kadar oluyordu. Baktılar gelmiyorum, canım babam çağırırdı asker sertliğiyle. Çekine söylene kan ter içinde koştururdum artık ne oynuyorsak bu kadar zorla bıraktığım. Bir hikayede kurgu karakter olmalıydı çocukluğum biliyorum. 19.gün konusu “Çocukkenki halinizi hikayenizdeki bir karakter olarak anlatın.”a istinaden. Etkinliği tamamlamak isterken biraz hızlanmam gerekiyor, çok gerideyim artık bu kadarla yetineceğim. Ve bir de tarif var daha fazla bekletmek istemediğim. Siz de  çocukken biber dolmalarının biberlerini ayırıp içini mi yerdiniz sadece ya da maydanozlu olduğu için peynirli böreklere sinir olur muydunuz benim gibi? O zaman şimdi soframızdan eksik olmayan maydanozun gönlünü alalım bu nefis salatasıyla… İlk tadına bakan ben oldum evde ve bayıldım ama ablamlar biraz limon suyu eklediler, biraz da nar ekşisi öyle daha da nefis oldu. Kuş üzümü çok yakışıyor bu salataya…

Maydanoz Salatası
(Tarif;Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları – Elif Edes Tapan)

3-4 demet maydanoz
50 gr dolmalık fıstık
50 gr kuş üzümü

Portakallı sos için

3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 adet portakal rendesi ve suyu
100 ml sızma zeytinyağı ( ½ su bardağı)
1 tutam tuz
Limon suyu-isteğe göre-
Nar ekşisi – isteğe göre-

Maydanozlar elma sirkeli suda yıkanıp, incecik doğranır. Üzümler sıcak suda 5 dakika bekletilirken, dolmalık fıstıklar bir kaşık zeytinyağında pembeleştirilir. Sos malzemeleri karıştırılır. Maydanozlara sos ilave edilir. Fıstık, üzüm, keten tohumu serpilerek servis edilir.


4 yorum:

  1. Etkinliğin konusuna birebir uymamış olabilir ama ben bu halini de çok sevdim yazının :)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım Mine m, hem hikayeye, hem benzerliklere, hem salataya.
    Uzun zaman oldu bitti fıstıklarım, en son pazardan aldığım ise felaketti. Ayvalık tan alsam şöyle bir kilo..

    Çok şey isteyen mutlu anne

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...