25 Eylül 2013 Çarşamba

Zeytinli Çiçek Poğaça ve Bir Konserin Ardından!

Son yıllarda Samsun’da çok güzel konserler oluyor. Suponsorların desteğiyle yapılan geniş alan konserlerine daha çok gençler rağbet etse de benim de aklım kalıyordu ne zamandır. Geç yaz konserlerinden birinin ilanını görünce dayanamadım hadi gidelim dedim, Model ve Sıla.


Organize etmek için ablam dahil birkaç kişiyi aradım cevap “ayakta olmasaydı!” Eee ne de olsa hepimiz 40 yaş üstüyüz. Fazla ayakta durmak yoruyor tabii ki. Evet ya, bir yaştan sonra neler oluyor bizlere, çocuk olsun olmasın… Gülerek Deep Purple'ı bile oturacak yerleri olan açık havada seyrettiğimi hatırlıyorum. Aklımın bir köşesinde bunlar, daha genç bir arkadaşı aradım, enerjiyle “evet” dedi. Buluşmak üzere sözleştik. Konser tam zamanında başlasa da,  hafiften yağmur olsa da aşağıdan rüzgar fazla hissedilmiyordu yani biz havaya girmiş zıplamaya başlamışken gurup sahneden çekiliverdi, daha üçüncü şarkıda üstelik! Biz de ekranlar, ses vericiler sallanırken durum düzelmez deyip hızlanan yağmur ve iyiden iyiye kuvvetlenen rüzgarla birlikte yakındaki bir yere gidip çay içelim ısınalım dedik. Sen misin giden şehrin kalantorlarından biri geldiği için bir hazırlık bir hazırlık yani çay için epey bir bekledik. Ve kaçınılmaz son olarak tekrar dışarı çıktık, yağmur sularına bata çıka, rüzgarda uçar mıyız acaba şakalarıyla eve döndük. Kısaca uzun zaman sonra gittiğim ilk açık alan konseri iptal edilmiş oldu. Dün akşam pek öyle düşünmesek de ileride gülerek hatırlayacağımız anılardan biri olacak belli. Ah bir de onca gürültünün arasında bebekleri ve çok küçük çocukları görmek üzdü biraz beni hiç olmazsa kulaklarını kulaklıkla kapatmak akla gelseydi… 

Zeytinli Çiçek Poğaça

150 gr tereyağı ya da margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Galeta unu
Zeytin (çekirdekleri çıkartılmış, ikiye bölünmüş)

İçi için 
Beyaz peynir
Bolca maydanoz, dereotu karışımı 

Oda sıcaklığındaki yağlar, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve un iyice karıştırılarak kulak memesi kıvamında yani ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan koparılan ceviz büyüklüğündeki parçalar yuvarlanır, ele bastırılarak içerisine peynirli karışımdan konularak kapatılır. Yuvarlanır, galeta unu dolu olan kaba batırılarak galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine zeytin parçası konur, biraz bastırılarak yassı hale getirilir. Dört tarafına çizik atılarak şekil verilir. Dolapta bir gün beklerse daha da lezzetli oluyor. 

2 yorum:

  1. yıllardır konsere gidemiyorum.oysa ki görmeyi ve dinlemeyi istedigim o kadar çok sanatçı varki.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. :) teşekkürler ... gerçi ben de gittim konsere iptal oldu şans işte : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...