13 Temmuz 2013 Cumartesi

Gazpacho


O kadar zaman oldu ki yeni bir tarif deneyip, yayınlamayalı. Günlük basit yemekler, mümkünse en kolaylarından yapılıyordu bir süredir bizim evde. Belki arada bir baharat denemesi yapılarak değişik bir tat yaratılmaya çalışılıyor ama daha fazlası değil. Sahi bahar mı yaz mı ne tembelliği bu bilemedim bir türlü. Çok şükür mübarek ayla birlikte biraz canlanmaya başladım. İşte ne zamandır denemek istediğim ilk tarifim, üstelik çok kolay.
Gazpacho, İspanya’dan. Bu tarifin farklı versiyonları var. Evdeki kitaplara bakınırken Şekersiz’deki tarifi seçeyim dedim. İftara çok az kala hem yeni bir tarif denemiş oldum hem de soğuk çorba iyi gelecek iftar zamanı. Bereketiyle paylaşılan nice iftar, sahur sofrası dileklerimle…


Gazpacho
(Tarif; Şekersiz –Aydan Üstkanat)

1 su bardağı domates püresi
2 adet domates
1 adet kırmızıbiber – 1 tatlı kaşığı salça kullandım-
2 adet yumurta sarısı (pişmiş)
1 adet küçük salatalık
½ ufalanmış bayat ekmek
1 diş sarımsak
½ lt soğuk su
½ demet taze nane – kuru nane kullnadım-
Tuz
Karabiber

Domates, biber ve sarımsak robottan geçirilir. Tencereye ya da büyük robota aktarılarak su, domates püresi, ufalanmış bayat ekmek, haşlanmış yumurta sarısı, karabiber,tuz ve taze nane eklenir. Pürüzsüz olana dek karıştırılır. Çorbanın kıvamı normal çorbadan biraz daha koyu olabilir. Tuzu konturol edildikten sonra kaselere aktarılır. Meyve sıkacağından suyu sıkılan ya da ince rendelenmiş salatalık ya da  taze nane ile süslenerek servis edilir. Bizim evde nane anacığıma dokunuyor, karabiber de bana onun için bunları isteyen üstlerine serpiyor. 


2 yorum:

  1. Mine'cim hoş geldin. Hayırlı ramazanlar. Gazpachoyu ben de seviyorum. Yaz günü soğuk içmesi kolay oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ben de çok severek içtim ama evdekiler sıcak olsaydı deyince ertesi gün içine biraz pirinç katıp pişirildi ))))

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...