Yumurtayla şeker mi önce
karıştırılmalı yoksa katılarla sıvılar ayrı ayrı karıştırılıp birileştirilmeli
mi derken karşıma hiç çırpıcı
kullanmadan yapılan bir tarif çıkınca, hele de bu tarif çikolatalı olunca
duramadım hemen denedim. Neticede şekerin erimesi gerekiyor öncelikle, bana göre
hala şekerle yumurta önce ve iyice çırpılmalı ama bu pıratik usulü de çok
sevdim. Dün deneyerek çaya gelen
misafirlerimize de ikram etmiş olduk. Bugün de sabah keyfimize eşlik eden bu nefis kekler
anneme göre işaretlenip hep yapılacaklardan olacak…
Çikolatalı Kek
(Tarif; Lezzet Dergisi Bayram ve
Özel Günler İçin Tatlılar Eki)
110 gr tereyağı
80 ml ayçiçek yağı
300 gr tozşeker
150 gr bitter çikolata
100 ml süt
150ml su
250 gr un
4 yemek kaşığı toz kakao
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam karbonat
2 yumurta
Tereyağı, şeker, ayçiçek
yağı,çikolata, süt ve su bir tencereye alınır. Çikolata ve şeker eriyinceye
kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Kalan katılar başka bir kapta harmanlandıktan
sonra ocaktan alınmış karışıma azar azar ilave edilerek tahta kaşıkla
karıştırılır. Yumurtalar da teker teker eklenerek karıştırmaya devam
edilir. İster baton kek kalıbına ister benim gibi 24cmlik yuvarlak kalıba
dökülerek önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika civarında
pişirilir.
İlginç bir tarif. Denemek gerek. Güzel kabarıyor mu merak ettim. Eline sağlık
YanıtlaSilkabarıyor :)
Silsevgili mine,
YanıtlaSilellerine sağlık, yine ağzımın suları aka aka bakıyorum:D
fotoğrafta kekin yanındakiler kaymak mı dondurma mı, merak ettim? ;)
peynir desem : )
Silhıııımm! değişikmiş :)
SilGörüntü çok güzel.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBenzer bir kek arıyordum.
İzninizle bu tarifi alıyorum :)