15 Nisan 2013 Pazartesi

Keyifli Zamanlara Eşlik Eden Çikolatalı Kek



Yumurtayla şeker mi önce karıştırılmalı yoksa katılarla sıvılar ayrı ayrı karıştırılıp birileştirilmeli mi  derken karşıma hiç çırpıcı kullanmadan yapılan bir tarif çıkınca, hele de bu tarif çikolatalı olunca duramadım hemen denedim. Neticede şekerin erimesi gerekiyor öncelikle, bana göre hala şekerle yumurta önce ve iyice çırpılmalı ama bu pıratik usulü de çok sevdim. Dün deneyerek  çaya gelen misafirlerimize de ikram etmiş olduk. Bugün de  sabah keyfimize eşlik eden bu nefis kekler anneme göre işaretlenip hep yapılacaklardan olacak…

Çikolatalı Kek
(Tarif; Lezzet Dergisi Bayram ve Özel Günler İçin Tatlılar Eki)

110 gr tereyağı
80 ml ayçiçek yağı
300 gr tozşeker
150 gr bitter çikolata
100 ml süt
150ml su
250 gr un
4 yemek kaşığı toz kakao
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam karbonat
2 yumurta

Tereyağı, şeker, ayçiçek yağı,çikolata, süt ve su bir tencereye alınır. Çikolata ve şeker eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Kalan katılar başka bir kapta harmanlandıktan sonra ocaktan alınmış karışıma azar azar ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır.   Yumurtalar da  teker teker eklenerek karıştırmaya devam edilir. İster baton kek kalıbına ister benim gibi 24cmlik yuvarlak kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika civarında pişirilir. 

6 yorum:

  1. İlginç bir tarif. Denemek gerek. Güzel kabarıyor mu merak ettim. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. sevgili mine,
    ellerine sağlık, yine ağzımın suları aka aka bakıyorum:D
    fotoğrafta kekin yanındakiler kaymak mı dondurma mı, merak ettim? ;)

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel.Elinize sağlık.
    Benzer bir kek arıyordum.
    İzninizle bu tarifi alıyorum :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...