5 Nisan 2013 Cuma

Çikolatalı ve Limonlu Minikler



Çok sevdiğim ama yaz sofralarına ya da bahçelere yakışan mavi tabakları anacığımı ikna ederek kullanmıştım geçen davetimizde. Gelen miniklerimiz için iki çeşit kıremalı yaptım. Bu minikleri daha önce kermes için de yapmıştım. Geçen sefer de kitaptaki kırema tarifini uygulamamıştım, şimdi de olmadı. Ben de son dakika çaresi – her iki seferde de – çikolatalı sos ve şantiyi kullandım. Biz sevdik. Umarım kermeste satın alanlar da beğenmişlerdir. Böyle güzel sofralarla evimizin bereketi artsın her daim, güzel sohbetlere eşlik etsinler. 



Çikolatalı Minikler
(Tarif; Adım Adım Kekler Her Aşaması Görsel Tarifler)

200 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı toz kakao
200 gr toz şeker
½ çay kaşığı tuz
100 gr tuzsuz tereyağı
3 yumurta
150 ml süt
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Üzeri için

1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt

Her daim önce yumurta ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra yağı ekliyorum. Son zamanlarda gördüğüm tariflerde ise yumurtalar karıştırılan katılara sonradan ekleniyor. Neyse bildiğim gibi devam edeyim deyip yumurtalar ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra eritilmiş ve soğumuş tereyağı, süt, yoğurt, vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir. Un, tuz,kabartma tozu ilave edilerek düşük ayarda karıştırılır. Ufak kek kalıplarına yarısına kadar yerleştirilip önceden 180 derecede ısıtılmış fırına konularak pişirilir. Üzerleri esmerleşene ve esnek olanca fırından alınır.
Sos tarifindeki gibi hazırlanır. Üzerinde tabaka tutmayacak şekilde arada karıştırılarak soğutulur. Ufak keklerin üzerine kırema sıkıcıyla sıkılır ya da ıslak suya batırılmış kaşıkla üstleri düzeltilir.



Limonlu Minikler
(Tarif; Adım Adım Kekler Her Aşaması Görsel Tarifler)

200 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr toz şeker
½ çay kaşığı tuz
100 gr tuzsuz tereyağı
3 yumurta
150 ml süt
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
Üzeri için
1 paket kırem şanti
1 su bardağı süt

Yumurta şekerle iyice çırpılır. Yumuşatılmış tereyağı eklenir, çırpılmaya devam edilir. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kek kalıplarının yarısına kadar doldurulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Soğutulur. Üzerlerine paket tarifine göre hazırlanıp soğutulan kırem şantiler sürülür. Limon kabuğuyla süslenir.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım.eminim lezzetli olmuştur.bi de kermes içinse tabii daha da bir lezzetlidir.sevgiler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...