Çok sevdiğim ama yaz sofralarına
ya da bahçelere yakışan mavi tabakları anacığımı ikna ederek kullanmıştım geçen
davetimizde. Gelen miniklerimiz için iki çeşit kıremalı yaptım. Bu minikleri
daha önce kermes için de yapmıştım. Geçen sefer de kitaptaki kırema tarifini
uygulamamıştım, şimdi de olmadı. Ben de son dakika çaresi – her iki seferde de –
çikolatalı sos ve şantiyi kullandım. Biz sevdik. Umarım kermeste satın alanlar
da beğenmişlerdir. Böyle güzel sofralarla evimizin bereketi artsın her daim,
güzel sohbetlere eşlik etsinler.
Çikolatalı Minikler
(Tarif; Adım Adım Kekler Her
Aşaması Görsel Tarifler)
200 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı toz kakao
200 gr toz şeker
½ çay kaşığı tuz
100 gr tuzsuz tereyağı
3 yumurta
150 ml süt
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için
1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Her daim önce yumurta ve şekeri
iyice karıştırdıktan sonra yağı ekliyorum. Son zamanlarda gördüğüm tariflerde
ise yumurtalar karıştırılan katılara sonradan ekleniyor. Neyse bildiğim gibi
devam edeyim deyip yumurtalar ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra eritilmiş ve
soğumuş tereyağı, süt, yoğurt, vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir. Un,
tuz,kabartma tozu ilave edilerek düşük ayarda karıştırılır. Ufak kek
kalıplarına yarısına kadar yerleştirilip önceden 180 derecede ısıtılmış fırına
konularak pişirilir. Üzerleri esmerleşene ve esnek olanca fırından alınır.
Sos tarifindeki gibi hazırlanır.
Üzerinde tabaka tutmayacak şekilde arada karıştırılarak soğutulur. Ufak
keklerin üzerine kırema sıkıcıyla sıkılır ya da ıslak suya batırılmış kaşıkla
üstleri düzeltilir.
Limonlu Minikler
(Tarif; Adım Adım Kekler Her
Aşaması Görsel Tarifler)
200 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr toz şeker
½ çay kaşığı tuz
100 gr tuzsuz tereyağı
3 yumurta
150 ml süt
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
ve suyu
Üzeri için
1 paket kırem şanti
1 su bardağı süt
Yumurta şekerle iyice çırpılır.
Yumuşatılmış tereyağı eklenir, çırpılmaya devam edilir. Diğer malzemeler de
eklendikten sonra kek kalıplarının yarısına kadar doldurulur. Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişirilir. Soğutulur. Üzerlerine paket tarifine göre
hazırlanıp soğutulan kırem şantiler sürülür. Limon kabuğuyla süslenir.
ellerine sağlık arkadaşım.eminim lezzetli olmuştur.bi de kermes içinse tabii daha da bir lezzetlidir.sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilNefis görünüyorlar!
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil