11 Nisan 2013 Perşembe

Biz Çok Sevdik Bu Minikleri



Ne kadar önemli sağlıkla nefes alabilmek, aldığımız her nefesin kıymetini bilmek. Sevdiklerimizle birlikte küçük şeylerle mutlu olabilmek. Biraz egzersizden sonra balkonda sardunya kokuları, çayım, biraz Adelle, biraz sohbet eşlik ediyor bana ve en çok sevdiklerim tabii. Bugünü bize armağan ettiği için binlerce kez teşekkürlerimle…


Zeytinli ve Kekikli Minikler
(Tarif; Lezzet Dergisi – Bahar Lezzetleri Eki)

390 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
180 ml süt
120 ml zeytinyağı                                                                                                          
2 yumurta
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
2 yemek kaşığı kekik yaprağı
200 gr beyaz peynir

Un, tuz kabartma tozu ve pul biber bir kapta harmanlanır. Süt, yağ ve yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır. Diğer karışıma ilave edilir. Çekirdekleri çıkarılıp, dilimlenmiş zeytinler de ve kekik de eklendikten sonra hamur ufak kek kalıplarına paylaştırılır. Peynirler de dilimlenerek üzerlerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 – 35 dakika civarı pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. 

4 yorum:

  1. Şükür billahi. Amin.
    Minik atıştırmalıklar olarak ben bunu yapsam.
    Ellerine sağlık.

    Hevesli anne

    YanıtlaSil
  2. En güzel tam tutan tarifler lezzet dergisinde oluyor. Diğerleri mutlaka bir şeyi eksik yazıyorlar. Siz de çok güzel tarif seçmişsiniz. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız ben de seviyorum onların tariflerini

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...