Ne kadar önemli sağlıkla nefes
alabilmek, aldığımız her nefesin kıymetini bilmek. Sevdiklerimizle birlikte
küçük şeylerle mutlu olabilmek. Biraz egzersizden sonra balkonda sardunya
kokuları, çayım, biraz Adelle, biraz sohbet eşlik ediyor bana ve en çok sevdiklerim
tabii. Bugünü bize armağan ettiği için binlerce kez teşekkürlerimle…
Zeytinli ve Kekikli Minikler
(Tarif; Lezzet Dergisi – Bahar Lezzetleri
Eki)
390 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
180 ml süt
120 ml zeytinyağı
2 yumurta
1 su bardağı dilimlenmiş siyah
zeytin
2 yemek kaşığı kekik yaprağı
200 gr beyaz peynir
Un, tuz kabartma tozu ve pul
biber bir kapta harmanlanır. Süt, yağ ve yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır. Diğer
karışıma ilave edilir. Çekirdekleri çıkarılıp, dilimlenmiş zeytinler de ve
kekik de eklendikten sonra hamur ufak kek kalıplarına paylaştırılır. Peynirler
de dilimlenerek üzerlerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında 30 – 35 dakika civarı pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.
Şükür billahi. Amin.
YanıtlaSilMinik atıştırmalıklar olarak ben bunu yapsam.
Ellerine sağlık.
Hevesli anne
kesinlikle tavsiye ederim
SilEn güzel tam tutan tarifler lezzet dergisinde oluyor. Diğerleri mutlaka bir şeyi eksik yazıyorlar. Siz de çok güzel tarif seçmişsiniz. elinize sağlık.
YanıtlaSilhaklısınız ben de seviyorum onların tariflerini
Sil