11 Şubat 2013 Pazartesi

İki Oyun, Bir Çocukla Geçen Hafta Sonu



Bu hafta sonu hoş bir tesadüfle ilk defa okul öncesi bir çocukla birlikte bir şeyler yapma fırsatı buldum. Çocuklarla birlikte olmak ve hatta onlarla projeler yapmak çok hoşuma gitse de bu kadar küçüğüyle birlikte olmak ilkti doğrusu. Ne kadar tecrübesiz olduğumu ve çocukların hele de bu kadar duyarlı ve akıllı bir çocuksa ne kadar çabuk etkilendiğini hoş bir şekilde yaşamış oldum desem yeridir sanırım.



Hafta sonu iki çocuk oyununa gittik birlikte. Biraz fazla olur mu diye düşünsem de her zaman olmadığı için sıkılırsak bırakırız dedim. Bu arada şakayla karışık bir şeyler söylediğimde çocuğun bunu gayet ciddiye alacağını görmüş oldum. Mesela sürekli çok tatlı burnun, koparayım mı diyerek makas alırsam en sonunda “ben de parmağımı gözüne sokarım” cevabı alırmışım. Anacığımın da dediği gibi kendim kaşındım. Hem sen çocuğu burunsuz bırak hem de kendini savunmasını bekleme olacak iş mi !


Neyse önce AKM’deki Aliş ve Maviş oyununa gittik. Kostümler, dekorlar bir harikaydı, verilen mesajlar da. Opera gibi söylemeleri sıktı mı bilmiyorum. Anladın mı diye sorduğumda anlamadığını söyledi. Ben de anlayamadım çoğu kelimeyi. Ama opera sevdirmek için hoş bir adım olabilir belki de. Öte yandan oyunun büyük kısmı konuşmalıydı zaten.

Aliş ve Mavişten çıktıktan sonra karnımızı doyurduk. Kitap almak için kitapçıya girdik. Onun seçtiği  kitabı alıp ufak masaya oturttum, kendi aldığım ilk kitabı da yanına bıraktım. Bu kitap kötü demez mi! Neden diye sorduğumda üstünde kılıçlar var dedi. (İskender Pala’nın son kitabı) Birden şaşırdım, e çocuk gene haklı. Evet bu konuda açıklama gerekiyor. Annesi ve babası gerçekten çok bilinçli ve çocuklarıyla ilgilenen ebeveynler dolayısıyla benim de her konuda dikkatli ve tetikte olmam gerekiyor galiba.
Biraz oynayıp fotoğraf çektikten hatta biraz da kitap okuduktan sonra bir alışveriş merkezindeki ikinci oyunumuza girdik. Adını hatırlamasam da konusu çok hoştu. Yaşlı dedenin torunlarıyla oyun oynaması vs. Verilen mesajlar, oyunun daha çok interaktif olması hoşuma gitti. Galiba ikimiz içinde güzel bir gündü. Epey yorulduk, öğrendik, eğlendik. Bakalım birlikte başka neler yapacağız ?

4 yorum:

  1. Süper bir gün olmuş. Aktiviteler ne kadar hoşuna gitmiştir. Bize göre farklı bir nesil değil mi? Anne babaların daha bilinçli olması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi çok akıllı bir jenerasyon ortaya çıkardı. Bu arada Korhan Şefimle evvelsi hafta pazar günü Beyaz tv.ye Şeker Tadında programına çıktık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa tüh kaçırdık neler yaptınız merak ettim ...
      ya sormayın çok farklılar

      Sil
  2. ne guzel bir gun gecirmissiniz.keyfiniz daim olsun.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...