Kırmızı mercimek bizim evde en
çok kullanılan bakliyat sanırım. Hemen her çorbaya karışıveriyor. Cümbüş Hanım çorbasından
balkabağı çorbasına, sarı çorbadan evde ne varsa çorbalarına kadar neredeyse
eşlik etmediği çorba yok diyebilirim. Dolayısıyla
mahlutanın tarifine baktığımda gülümsedim. Ertesi güne kalacak yemeklerde
patates kullanmayı tercih etmesek de çorbayı bu tarifiyle denemeden olmazdı.
Salı güzel başlasın ve devam etsin inşaAllah.
Mahluta (Arap Çorbası)
(Tarif;Her Güne Bir Yemek – Tijen
İnaltog)
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 ufak doğranmış havuç
1 ufak doğranmış patates
1 ufak doğranmış soğan
1 çorba kaşığı salça
5 su bardağı sıcak su veya et
suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Mercimek iyice yıkandıktan sonra
havuç ve patatesle birlikte et suyunda pişmeye bırakılır. Bu arada soğan yağda
kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir. Çorbadan biraz alıp soğanlı karışım
seyreltildikten sonra çorbaya eklenir. Bir süre birlikte pişirilir. Kevgirden
ya da mutfak robotundan geçirilir. Çorba zevkinize göre koyuysa su ya da sütle
seyreltilebilir. Servis esnasında eritilmiş tereyağında kırmızı biberle
süslenebilir. Ben biraz ince doğranmış dereotu kattım.
Ellerinize sağlık. Nefis bir çorba .
YanıtlaSilAdaşım bir çorba sever olarak bu tarifini not ettim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun o zaman sevgiler
SilEllerinize sağlık nefis görünüyor..mercimeği ben de çok severim..tarifi uygulayacağım..sevgiler
YanıtlaSilafiyet olsun, teşekkür ederim
SilNot aldım tarifi Minecim, ilk fırsatta yapar, görüşümü yazarım ;)
YanıtlaSilgrazie per aver visitato il mio blog!
YanıtlaSilpiacere di conoscerti.....oggi penso che cucinerò le lenticchie, mi hai dato una grande idea!
un abbraccio
Annalisa
En sevdiğim çorbadır. Bugün 2-3 blogda değişik terifleri paylaşıldı, seninki de dahil hepsinin not aldım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilafiyet olsun : )
SilBen kirmizi mercimegi genellikle böyle pisiririm ama sogani
YanıtlaSilCig koyardim.kavrulmus haliyle daha aromatik olacaktir.Iyi fikir.
Ama adinin mahluta oldugunu bilmiyordum.ögrenmis oldum:))
Elinize saglik.2 haftadir yapmadigimi farkettim.Yarin artik sart oldu.
Elinize saglik.Sule.
sıklıkla pişer bizim evde de mercimek ama patates eklemem genellikle... teşekkürler
SilEline sağlık ben çok severim
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil