14 Ocak 2013 Pazartesi

Üç Silahşor - Alexandre Dumas



Hayatıma usul usul sızıveren, sızmakla kalmayıp ağırlığını hissettiren görsel sanatların kitaplarımla el ele vermesini seviyorum. Birinin diğerini tetiklemesini, birbirlerine kapılar açıp beni yönlendirmelerini de… Evet, bu aralar en çok, seyrettiğim balelerle kitaplarımın dostluğunu seviyorum.


Hal böyleyken Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen Üç Silahşor’u seyretmeden önce bu nefis kılasiği alıp okumak istedim. Tamam “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindi” çocukluğumuzdan ve hatta yüzyıllardan beri ama gene de okumadan olmazdı. Piyasada sadece çocuk kitabı versiyonlarını bulsam da aslını getirtip bir solukta bitiriverdim bu kocaman kitabı. Gün içinde aklımın bir köşesini sürekli işgal etmesini çok severek üstelik. Dönem Avrupası hakkında fikir sahibi olmanın yanı sıra detayları, akıcılığına şaşırarak üstelik.  Şimdi sıra balesini seyredip bir yandan gülümseyip, bir yandan düşünmekte… 

4 yorum:

  1. Üç silahşorler hakkında tek bilgim kitapta üç değil aslında dört silahşor olduğu.Ama senin bu anlatımından sonra ben de okuyup daha fazlasını bilmek istedim. Bir kenara da not düştüm, okuyacağım inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dört silahşör dartanyan daha sonra silahşör oluyor kitabın sonuna doğru...

      Sil
  2. La traviata diyorum. Süreyya da var ama biletler bitmiş bile, şansımızı deneyeceğiz kapıya gidip artık.

    Keyfinin devamını dilerim.

    Canı gönülden anne

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...