Kandilimiz mübarek olsun. Birazdan
kandil simitlerini fırına verip dağıtmayı düşünüyorum inşaAllah. Ondan önce bugün
yaptığım böreği yayınlayayım dedim.
Daha önce bahsetmişimdir belki taşınırken
epey bir dergi ayıkladık anacığımla. Tarifleri ayırıp kalan kısmı atıyorduk.
Öteki türlü birikmiş onca dergiyle baş etmesi çok zor yani yer açısından.
Çoğaldıkça bir yerlere konuluyor ve bu yerlerde her zaman kolay ulaşılan yerler
olmadığı için sıklıkla bakılmıyordu zaten dergilere. Dolayısıyla en iyi yolun
bu olduğuna karar verip epey rahatladık. Şimdi sırada ayırdığımız tarifleri
denemekte. İşte bunlardan biri daha…
Bulgurlu, Cevizli Börek
(Tarif;Sofra Dergisi Ekim 2007
Sayısı)
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
Bulgurun üzerini geçecek kadar
sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gr kıyma – kuşbaşı kullandım-
1 su bardağı ceviz içi
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 ya da 2 yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
Bulgur yıkandıktan sonra kaba
üzerini örtecek kadar sıcak su konur. Kapak kapatıldıktan sonra 10 dakika
demlendirilir. Küp küp doğranan soğanlar kıymayla tereyağında iyice çevrilerek
kavrulur. Eğer kuşbaşı et kullanılacaksa kendi suyuyla pişirilir. Gerekirse çok
az sıcak su eklenir. Ateş kapatılır. Bulgur, incecik doğranmış maydanoz,
çekilmiş ceviz içiyle baharatlar konularak karıştırılır.
Yufkalar ikişer ikişer üst üste konulur.
Önce dört sonra sekiz parça olarak kesilir. Harç geniş kısımlara konulur.
Kenarlarından kıvrılarak sarılır. Önce çırpılmış yumurta akına bulanır, sonra
galeta ununa. Yağlanan fırın tepsisine konularak önceden ısıtılmış 220 derecelik
fırında kızarana kadar pişirilir. İsteğe göre sıvıyağda kızartılır.
Bulgurlu cevizli eminim harika bir borek olmustur , emeklerine saglik. Hayirli kandiller , teyzeye de sevgi ve selamlar...
YanıtlaSilAllah razı olsun ...
Silhayırlı kandiller
YanıtlaSilsağolasın canım
SilEllerinize sağlık. Güzel oluyor ve afiyetle ..
YanıtlaSilİçli köfte böreği yada AVcı böreğide deniliyor sanırım. sevgimle. HAYIRLI KANDİLLERE.
diğer isimlerini de duymuş oldum annemle ben çok sevdik teşekkürler...
SilEllerine sağlık arkadaşım kandilin müarek olsun sevgiler...
YanıtlaSilsağolasın canım
Silteşekkürler
yine değişik bi tarif..ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silgüzel oluyor bu börek birkaç kez yaptım bende
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
davetlerde de denemeyi düşünüyorum hayırlısı
SilHayırlı kandiller canım.
YanıtlaSilBörek nefis görünüyor çook değişik ellerine sağlık sevgilerimle...
teşekkür ederim
Silne kadar degisikmis tarif.ellerine saglik.
YanıtlaSilteşekkür ederim tavsiye ederim
Silçok değişik bir tarif gerçekten...bulgurlu pastayı ilk defa duydum.ama güzel bir yiyeceğe benziyor..ellerinize sağlık
YanıtlaSilaraba oyunları
börek olarak ben de ilk defa yaptım ve beğendik teşekkürler
Sil