13 Ocak 2013 Pazar

Enis'in Mutfağı -Samsun'da Yeni ve Keyifli Bir Mekan


Anneciğimle yürüyüş yapıp yorulunca biraz oturup dinlenmek bu arada bir şeyler atıştırmak hoşumuza gider. Yeni yerleri, yeni lezzetleri denemek de öyle. 



Bu nedenle bugün hava soğuk olmasına rağmen yeni açılan Enis'in Mutfağı'na gitmek istedik. İyi ki de gitmişiz. Yeşillik Uğur Mumcu Parkı'na bakan bu hoş mekan sıcacık ve lezzetli yiyecekleriyle bizi bir güzel sardı sarmaladı. Öyle ki eve giderken yanımıza nefis gözlemelerden, sarmalardan götürdük. 


Tavuklu keşkeğine bayıldım. Dolmalarına da... Bu arada börekler açma börek. Hepsini Enis Bey yapıyor.  Evde yemekleri siz mi yapıyorsunuz diye sordum. Yirmi yıldır demez mi. Eşi de çok şanslı desenize. 


İşte el açması ıspanaklı börekler... 


Ve işte otlu gözlemeler, ısırgan otuyla yapılmış. Bizim en çok sevdiklerimizden oldu. Gittiğinizden mutlaka yemenizi tavsiye ederim. Hatta sipariş verilip evde misafirlere de ikram edilebilir.


Tertemiz bir mutfağı, özenli elemanlarıyla Enis'in Mutfağı'na gitmek için Uğur Mumcu Parkı'nın hemen arkasına geçmek yeterli. Eski Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Lokal'iymiş. Önünde parkı ve yeşilliği bulunan bu hoş ve keyifli yere anneciğimle sıklıkla gitmeyi düşünüyoruz. Güzel günlerde sıklıkla görüşmek dileğiyle diyeyim o zaman. 

12 yorum:

  1. Ayrica anneciginede sevgi ve selamlarimi gonderiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bizde sıklıkla gitmenizi arzu ediyoruz.
    Ne güzel biryer, paylaştığın için sağol.
    Bigün yolumuz düşer inşallah.

    Özenmiş anne

    YanıtlaSil
  3. hiç bilmiyodum burayı ama yemekler çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yeni 1 hafta falan olmuş açılalı

      Sil
  4. Çok keyifli bir yere benziyor. Bir gün Samsun'a gelirsek uğramak isterim. Eşimle Karadeniz gezisi istiyoruz ne zamandır. Umarım en kısa zamanda gerçekleşir.
    sadekahvekeyfi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Enis Bey'in mekanini ilk firsatta Rotterdamdan ziyaret edecegim. Kendisinin ozellikle damaga ve ayrica gozede hitap eden yemeklerinin takipcisiyim. Kisa surede daha da cok taninacagina ve yolumuzu uzatsak bile mutlaka bu mekanda lezzet dolu bir mola verilecegine yurekten inaniyorum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...