10 Ocak 2013 Perşembe

Davetlere Layık Balkabağı Çorbası


Biz de balkabağı daha çok nefis tatlısıyla yenir ve sevilir. Arada sırada farklı tariflerle yer alsa da esas itibarıyla hep tatlısıyla yararlarını sunar bize mutfağımızdan. Arşivden baktığımda geçen yıllarda denemişim çorbasını bugün de yapmak istedim nedense. İyiki de yapmışım. Bayıldık evcek. Hal böyle olunca davet sofralarımız da dahil sıklıkla yapılan çorbalarımız arasına girecek balkabağı çorbamız. 



Balkabağı Çorbası

4 parça kabak
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4-5 parça burokoli
1 adet patates
1 parça tavuk kalça
1-2 su bardağı su 
3-4 su bardağı tavuk suyu
2 çimdik toz zencefil 
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Pulbiber
Limon suyu

Soğan, sarımsak, patates, kabak kabukları soyulup küp küp doğranarak zeytinyağında çevrilir. İyice yıkanan ufakça doğranan burokoliler de tencereye konulup, çevrilmeye devam edilir. Ilık su eklenerek pişirilir. Piştikten sonra el robotundan geçirilir. Tavuk suyu  ve haşlanmış ve ufak parçalara ayrılmış tavuk parçaları da eklenir. Tuz ve toz zencefil de eklenerek  kaşıkla karıştırılır. Servis edilirken taze karabiber ve pul biber serpilir. İsteğe göre limon suyu da eklenir. 

23 yorum:

  1. bu soğuk kış günlerdinde en güzel şey çorba...
    ellerine sağlık canım...
    harika görünüyor......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ? teşekkürler canım

      Sil
  2. Bende hep tatlisini yaparim , ama corbanim tadini cok metak ettim , emeklerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişiklik olsun deneyin derim : ) teşekkürler sevgiler

      Sil
  3. tadını çok merak ediyorum bende
    hatta geçen komşuya sordum hiç yedin mi nasıl tadı diye
    zira bizim evde tatlımsı çorba pek sevilmez
    çok güzel oluyor dedi...
    şimdi tecrübe etmiş biri olarak size soruyorum tatlımsı mı tadı acaba
    ona göre yapıcam da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çorbanın tadı içine ne koyduğunuzla değişebiliyor limonla o tatlımsı tadı buruklaştırıp damak tadına uygun hale getiriyorsunuz "diye düşünüyorum:)". Servis ederken karabiber ve pulbiber de tada mühadalelerden biri...

      normalde soğan konulmuyor ve kırema ya da sütle terbiye edildiğinden biraz tatlı olabiliyor

      yani aslında tatlımsı tabii ki tadı :)

      Sil
  4. Gunay Cinaroglu10 Ocak 2013 14:20

    Nefis bir çorba olmalı, en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz çok beğendik ama damak tadı farkını da gözardı etmemeli gene de : )

      Sil
  5. Bende yapmıştım hatta arşivde duruyor değişiklik isteyenler için güzel. Sunum harika eklerine sağlık. Ben gidip diğer tariflerine bakayım. :)
    Görüşmek üzere, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. OOOO ellerine sağlık
    Bu ara en sık yaptığım çorba
    Kime yedirdiysem çok beğendi
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. hem davet hem diyettede kullanıyorum mükemmel lezzet canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper fikir sağlıklı bir diyet oluyor belli

      Sil
  8. Ellerinize sağlık .hiç denemediğim bir çorba ama enfes görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadını sevdik gerçekten teşekkür ederim

      Sil
  9. nefis ellerine saglık harıka olmus:)))))))))))))

    YanıtlaSil
  10. Canımmm balkabağını çok severim çorbasına cesa
    ret edemiyorum ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarifi dene derim seveceklerdir öpüyorum

      Sil
  11. ellerinize saglik bizde de vardi gecenler de.soguklar da pek guzel gitmistir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyleydi size de afiyet olsun

      Sil
  12. ya yapıyım diyorum ama mine yarısı yok bu malzemelerin evde, daha kolay bi tarif arıyorum ama bulamıycam bunu not alıyorum :D eksikleri tamamlayalım ;)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...