3 Aralık 2012 Pazartesi

Pazılı Pırasalı Pazartesi Böreği


Bugün tam bir pazartesi tembelliği mi diyeyim, yorgunluğu mu diyeyim, işte her şeyi ağırdan alma durumu vardı üzerimde. Annem bu durumu fark edip dolapta kalan yufkaları masanın üzerine koydu. Hadi "dolaptaki pırasaları da kullanalım, hadi bir tarif söyle" diyerek beni işin içine bir güzel dahil etti. Pırasa ve pazının dahil olduğu börek yapmak çok kolay. Akşam gelen ablam da bayılınca yufkalarımız bir güzel değerlenmiş oldu.  Güzel bir haftanın güzel haberler ve sağlıkla geçmesi dileklerimle...


Pazılı Pırasalı Pazartesi Böreği 

1 adet soğan
2 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 sap pırasa
2 bağ pazı
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tahin 
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su 
1 adet yumurta
Tuz 
Pul biber
2 çimdik kimyon

Küp küp doğranan soğan yağda iyice çevrilir. Ufak doğranan havuçlar ve sarımsak da eklenir. Halka halka doğranan pırasalar da tencereye ilave edilir. Biraz daha çevrilir. Yıkanan pazılar da ufak doğranarak  baharatlarla birlikte tencereye eklenir. Kapak kapanır, beş dakika pişirilir. Yarım su bardağı sıcak su eklendikten sonra havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır, içine yumurtanın beyazı konur. Karıştırılır. 
Bir adet yufka yayılır. Tahin sıvıyağ ve suyla karıştırılır. Karışım yarısı yufkanın üzerine sürülür. İkinci yufka da konur. Kalan karışım da ikinci yufkanın üzerine sürülür. Yufkalar 12 ye bölünür. Harç yufkanın geniş tarafına konularak sigara böreği gibi sarılır. Tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

12 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.anneye selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Pırasalı börek, pırasayı çok sevmememe rağmen en sevdiğim börek türüdür. Arnavut böreği diye geçer yanılmıyorsam. Bir de acılı olursa süper. Sizin börekte harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acılıya cesaret edemem geçenlerde pul biberin acılı olduğunu unutup dökmüştüm... sonrasında offf ki ne off : )
      teşekkür ederim...

      Sil
  4. harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.
    acaba diyen anne

    YanıtlaSil
  6. ooof ooof oooooof emimin çok lezzetli olmuştur...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oldu oldu bizimkiler pek sevdi hele ablam sevdiyse kesin sevilir

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...