Geçen cuma günkü davetimizde denediğim elmalı kurabiyeler çok beğenildi. Hatta biraz
büyük olmasına rağmen ikişer tane yense de anneme göre hamuru biraz kalın
olmuştu. Bu nefis tarifi tekrar denediğimde farklı şekiller deneyeceğim galiba. Yağmurlu bir güne gözlerimizi açtık, bereketli, sağlıklı güzel haberlerin geldiği bir gün olması dileklerimle...
Elmalı Kurabiye
(Tarif; Portakal Ağacı)
1 bardak yoğurt
1 bardak toz şeker
1 paket eritilmiş margarin ya da tereyağı
1 yumurta
1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Tüm malzemeler karıştırılır, yumuşak –kulak memesi
kıvamında- bir hamur elde edene kadar un eklenir. Hamur iyice yoğrulup, nemli
bir bezle üstü örtüldükten sonra içi hazırlanır. Elmalar rendelenerek yanmaz
bir tavada şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.
Hamur 3 ayrı bezeye ayrılır. Her biri ne ince ne kalın orta
boy pizza hamuru büyüklüğünde açılır. 8 bölünür. Geniş taraflarına bir tatlı
kaşığı kadar elmalı harçtan konularak kıvrılır. Tepsiye dizilerek önceden
ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Biraz soğuyunca pudra şekeri
serpilir. Kenarları önce kızartmaya başladığında fırın 150 dereceye getirilir.
eline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim : )
Silaa ben de geçen portakal ağacından elmalı üçgen tarifi ile hamurunu yoğurdum ama üçgen yapamadığım için böyle rulo yaptım. çok nefis olmuşlardı. eline sağlık.
YanıtlaSilnefis bir tarif tabii margarinle daha güzel oluyor arada bir olur o kadar diyorum ama olmasa daha iyi olur galiba : )
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsüper görünüyor...
teşekkür ederim : )
SilHemen yazdım. Ben de bugünlerde yapmayı düşünüyordum ama tarifim yoktu. Denk geldi,iyi oldu:) Teşekkürler...
YanıtlaSilbeğenmeniz dileklerimle...
Silharika görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.
YanıtlaSil