Geçen hafta Nazilli’den gelen sebzeleri tek tek pişirmektense
karıştırarak kış türlüleri yapmak çok
hoşuma gidiyor. Kış türlülerinde en çok kullandığım pırasa ve havuç. Haftanın
ilk türlüsüne ise karnabahar ve brokoli ekledim kimyon eşliğinde. Annemle çok
beğendik. Bir dahaki sefere çok hafif haşlayıp fırına atmayı düşünüyorum, üzerine kaşar serperek. Güzel haberler, sağlık, mutluklukla dolu yeni bir hafta olsun
inşaAllah.
Kimyonlu Kış Türlüsü
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 sap pırasa
1 diş sarımsak
2-3 kaşık sıvıyağ
200 gr civarı kıyma
Orta boy karnabaharın yarısı,
varsa yapraklarıyla
2 parça brokoli
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Kıyma donmuşsa yağda altı çok
kısık olarak kavrulur. İçine ufak doğranmış soğan, pırasa, havuç ve sarımsak,
salçalar eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar çevrilerek kavrulurlar. Elma
sirkeli suda bekletilerek yıkanmış karnabahar, yaprakları ve brokoli parçalara
ayrılarak tencereye ilave edilir. Altı kısılarak 5 dakika civarı pişirilir.
Daha sonra 1 su bardağı civarı ılık suyla birlikte baharatlar eklenerek
pişirilir.
memleketimden gelen sebzelerle harika olmuştur eminim :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler : )
SilBen benzer yemeği brokoli, karnıbahar yemeği olarak yaptım geçen gün. Evde pırasa da havuç da vardı. Önce paylaşmış olsanız öyle yapardım çünkü ben de sebzeleri türlü olarak çok seviyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilpırasalar fazla gelmişti ben de her yemeğe soğanla birlikte bir nevi soğan niyetine de ekliyorum bir de havuç mideye iyi geldiği için her yemeğe giriyor... teşekkür ederim
SilSüper sağlıklı
YanıtlaSilKimyon da yakışmıştır eminim. Ben hiç kullanmadım.
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
çok yakışıyor kimyon sebzelere ... teşekkür ederim
SilHiç yapmadım kış türlüsü nedense güveç deyince aklıma yaz sebzeleri gelir.
YanıtlaSilAklımda olsun inş bir gün deme fırsatım olur..
bir dahaki sefere ben de güveçle deneyeceğim bu sefer sadece sunumda kullandım : )
Silbende kışın hiç denememiştim ama neden olmasın :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilneden olmasın : )
SilBende karıştırarak yapıyorum, özellikle kaan batu doğrduktan sonra bir sürü uydurma tarifim var :) Senin tarif de bana uyar yani :))
YanıtlaSilsorma sağlıklı olsun vs diye uydurur oldum ben de sürekli : )
Silkimyonun kokusuna bayılıyorum yemeklerde,eline sağlık sevgili Mine nefis..
YanıtlaSilgirdiği yemekte et varmış gibi kokutuyor ben de çok seviyorum teşekkürler
SilMmmmmmm nefis mis gibi güvece bayılırım elleri
YanıtlaSilne sağlık canım sevgiler...