Günlerdir aklımda bu tarifi
denemek vardı. Kısmet bu mübarek cuma güneymiş. Böylece hem evde depoladığım
bademler değerlenmiş hem de güzel bir hediye seçeneğimiz olmuş oldu.
Yağmurlu ve keyifli bir gün benim
için. Yağmur ve karda Rabbim herkese sığınacak, ısınacak barınak, içecek
sıcacık bir tas çorba nasip etsin. Güzel bir cuma, güzel bir hafta sonu
dileklerimle.
Çikolatalı Bademli Mekik
(Tarif; Beyaz Fırın’dan Yeni
Çıkmış Kurabiyeler)
80 gr çikolata (bitter kullandım)
40 gr tereyağı
1 su bardağı un (120 gr)
40 gr yani ½ su bardağı toz badem
50 gr ya da 1 su bardağı file
badem
1 çay kaşığı vanilya
¼ su bardağı kabartma tozu
6 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
Çikolata benmari usulü yani
eritilir. Üzerine tereyağı eklenerek karıştırılır, oda sıcaklığında soğumaya
bırakılır. Yumurta akları iyice köpürene kadar karıştırıcıyla karıştırılır.
Yavaş yavaş toz şeker de ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Un, toz
badem, kabartma tozu ve vanilya elenerek karıştırılır. Yumurtalara eklenir.
Düşük ayarda çırpılır. Tereyağlı karışım da konularak 1-2 dakika karıştırılır.
Minik kalıplara en iyisi mekik kalıplarına doldurularak üzerlerine file badem serpilir. Önceden ısıtılmış
165 derecelik fırında 10-12 dakika pişirildikten sonra çıkarılıp soğumaya
bırakılır.
ya ben senin yeni tarifler denemene bayılıyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık
ay harikasın teşekkür ederim : )
Silbende istiyorum 1 dilim :))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
ni demek adı üstünde hediye de oluyor bir güzel : )
Silgüzel bir tarif , emeklerine sağlık....
YanıtlaSilteşekkür ederim : )
SilSoğukta içimi ısıttı fotosu bile. Toz badem satılan bir şey mi, yoksa evde mi üretiliyor? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben robotta çiğ bademi pıtırt çekiveriyorum : )
Siltabak mı güzel yoksa içindeki mi karar veremedim :)
YanıtlaSilçok naziksin teşekkür ederim : )
Silbu havalarda tatlı şeyler iyi geliyor,gülümsetiyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilGercekten takiminiz harika güle güle kullanin tarifi deneyip aktardiginiz icinde cok tesekkürler!
YanıtlaSiltakım çok eski teşekkürler...
Sil