4 Aralık 2012 Salı

Elmalı Kurabiye


Geçen cuma günkü davetimizde denediğim elmalı kurabiyeler çok beğenildi. Hatta biraz büyük olmasına rağmen ikişer tane yense de anneme göre hamuru biraz kalın olmuştu. Bu nefis tarifi tekrar denediğimde farklı şekiller deneyeceğim galiba. Yağmurlu bir güne gözlerimizi açtık, bereketli, sağlıklı güzel haberlerin geldiği bir gün olması dileklerimle...

Elmalı Kurabiye 
(Tarif; Portakal Ağacı

1 bardak yoğurt
1 bardak toz şeker
1 paket eritilmiş margarin ya da tereyağı
1 yumurta
1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için pudra şekeri 

Tüm malzemeler karıştırılır, yumuşak –kulak memesi kıvamında- bir hamur elde edene kadar un eklenir. Hamur iyice yoğrulup, nemli bir bezle üstü örtüldükten sonra içi hazırlanır. Elmalar rendelenerek yanmaz bir tavada şeker ve tarçınla birlikte pişirilir.
Hamur 3 ayrı bezeye ayrılır. Her biri ne ince ne kalın orta boy pizza hamuru büyüklüğünde açılır. 8 bölünür. Geniş taraflarına bir tatlı kaşığı kadar elmalı harçtan konularak kıvrılır. Tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Biraz soğuyunca pudra şekeri serpilir. Kenarları önce kızartmaya başladığında fırın  150 dereceye getirilir.

9 yorum:

  1. aa ben de geçen portakal ağacından elmalı üçgen tarifi ile hamurunu yoğurdum ama üçgen yapamadığım için böyle rulo yaptım. çok nefis olmuşlardı. eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nefis bir tarif tabii margarinle daha güzel oluyor arada bir olur o kadar diyorum ama olmasa daha iyi olur galiba : )

      Sil
  2. ellerine sağlık canım...
    süper görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Hemen yazdım. Ben de bugünlerde yapmayı düşünüyordum ama tarifim yoktu. Denk geldi,iyi oldu:) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...