12 Ekim 2012 Cuma

Rumeli Pilavı


Dün nefis palamut pilakiyle birlikte yaptım Rumeli pilavını. Seviyorum böyle yeşillikli ya da sebzeli pilavları. Cuma günü mutluluklarla gelsin, hafta sonu güzellikler getirsin.



Rumeli Pilavı
(Tarif; Glütensiz Gurme Lezzetler – Aslıhan Koruyan Sabancı)

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 adet küçük soğan
1-2 adet taze soğan
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinç tuzlu ılık suda 5 dakika bekletilir. Yıkanır. Ufak ufak doğranan soğan zeytinyağında iyice çevrilerek kavrulur. Pirinç eklenir, 1-2 dakika daha çevrilir. Kaynamış et suyu ilave edilir. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Maydanoz, dereotu ve taze soğan ince ince doğranarak pilava eklenir. Tencerenin üzerine kağıt havlu konularak kapak kapatılır ve pilav demlendirilir. 

16 yorum:

  1. fotoğrafa bayıldım. sanki içi şeffafmış gibi bir kare yakalamışsın.
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Adaşım birde bu pilava kuşbaşı kuzu eti ilave edilir anneannem yapıyordu harika olur ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nefis olur o zaman büyükler en iyisini bilir : )

      Sil
  3. mmmm hemşehrim pilavın enfes görünüyor,kokusu bana kadar geldi :)

    YanıtlaSil
  4. Canım ikiside birbirinden nefis ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. pasta gibi maşallah:)
    ellerine sağlık güzel bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.Tablo gibi muhteşem.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Mine hanim,bende cok seviyorum pilavin her cesidini ama cocuklar nedense aralarindan seciyorlar sanki yesler dünya kopacak! Ama bu görüntü enfes dogrusu ellerine saglik diyorum,sevgiler uzaklardan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ah bu çocuklar : ) teşekkür ederim

      Sil
  8. Minecim enfes gözüküyor, hemen denicem.. Yanliz bir sorum olacak; soğanı zeytinyağında kavurursak yağ yanmazmi acaba.. Zeytinyağı çok sağlıklı tabi ama kizartinca acı bir tad veriyor.. Acabba ben yanlış bir zeytinyağımıi kullanıyorum ?? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Adsız : ) , harlı ateşte yapmıyorum kızartma gibi değil yani ama biraz tereyağı ya da ayçiçek yağı ekleyebilirsin istersen ya da soğanları biraz çevirdikten sonra sıcak su ekleyerek pişmelerini sağlayabilirsin ...

      Sil
    2. ama tereyağının yanma riskine karşı en iyisi diğer sıvıyağlarla karıştırmak

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...