Dün nefis palamut pilakiyle birlikte yaptım Rumeli pilavını. Seviyorum böyle yeşillikli ya da sebzeli pilavları. Cuma günü mutluluklarla gelsin, hafta sonu güzellikler getirsin.
Rumeli Pilavı
(Tarif; Glütensiz Gurme Lezzetler
– Aslıhan Koruyan Sabancı)
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 adet küçük soğan
1-2 adet taze soğan
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinç tuzlu ılık suda 5 dakika
bekletilir. Yıkanır. Ufak ufak doğranan soğan zeytinyağında iyice çevrilerek
kavrulur. Pirinç eklenir, 1-2 dakika daha çevrilir. Kaynamış et suyu ilave
edilir. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Maydanoz, dereotu ve taze
soğan ince ince doğranarak pilava eklenir. Tencerenin üzerine kağıt havlu
konularak kapak kapatılır ve pilav demlendirilir.
fotoğrafa bayıldım. sanki içi şeffafmış gibi bir kare yakalamışsın.
YanıtlaSileline sağlık
teşekkür ederim canım
SilAdaşım birde bu pilava kuşbaşı kuzu eti ilave edilir anneannem yapıyordu harika olur ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilnefis olur o zaman büyükler en iyisini bilir : )
Silmmmm hemşehrim pilavın enfes görünüyor,kokusu bana kadar geldi :)
YanıtlaSil: ) buyur : )
SilCanım ikiside birbirinden nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler...
teşekkür ederim
Silpasta gibi maşallah:)
YanıtlaSilellerine sağlık güzel bir sunum olmuş
teşekkürler : )
SilHayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.Tablo gibi muhteşem.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar Mine hanim,bende cok seviyorum pilavin her cesidini ama cocuklar nedense aralarindan seciyorlar sanki yesler dünya kopacak! Ama bu görüntü enfes dogrusu ellerine saglik diyorum,sevgiler uzaklardan...
YanıtlaSil:) ah bu çocuklar : ) teşekkür ederim
SilMinecim enfes gözüküyor, hemen denicem.. Yanliz bir sorum olacak; soğanı zeytinyağında kavurursak yağ yanmazmi acaba.. Zeytinyağı çok sağlıklı tabi ama kizartinca acı bir tad veriyor.. Acabba ben yanlış bir zeytinyağımıi kullanıyorum ?? Sevgiler
YanıtlaSilsevgili Adsız : ) , harlı ateşte yapmıyorum kızartma gibi değil yani ama biraz tereyağı ya da ayçiçek yağı ekleyebilirsin istersen ya da soğanları biraz çevirdikten sonra sıcak su ekleyerek pişmelerini sağlayabilirsin ...
Silama tereyağının yanma riskine karşı en iyisi diğer sıvıyağlarla karıştırmak
Sil