11 Ekim 2012 Perşembe

Kolay Palamut Pilaki


Davetler için ideal bir tarif. Onun dışında pek keyfimiz yok bugünlerde. Garip geliyor, belki de bir kaç yıl sonra bu yazıyı okuduğumda niye yazdığımı bile unutacağım. Ama bugünler...

 Ah işte öyle...


Kolay Palamut Pilaki
(Tarif;La CucinaItaliana Ekim 2012 sayısı)

2 adet palamut,takoz kesilmiş
 3 adet kuru soğan, halka doğranmış
3 adet domates, kabukları soyularak halka halka kesilmiş
3 diş sarımsak, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz kimyon
1 bardak su
3 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz, saplarından bağlanmış olacak
1 adet limon ya da lime
Tuz, tane karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Soğan ve sarımsak zeytinyağında hafif çevrilir. Soğanlar yumuşamaya başlayınca palamutlar eklenir. Her iki tarafı da ateşte döndürülür. Baharatlar eklenir. Maydanoz demeti  ve 1 su bardağı su da  tencereye eklenerek kapak kapatılır. Orta – kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Maydanoz demeti çıkarıldıktan sonra ılık ya da soğuk limonla servis edilir.

6 yorum:

  1. palamut görünce dayanamıyorum. Bu tarifi okudum gene aklım çelindi sabah sabah. Ama bu hafta 5. olacak, haftaya yaprım. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balık en iyi besin şu dönem bu sene iyi başladım palamutlarla devamı gelir inşaAllah bizimkiler de severek yiyorlar

      Sil
  2. Minecim Allah gönlünü ferahlatsın. Tarifin yine her zamanki gibi güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bugün bende palamut pişiridm. bu tarifi birdaki sefere deniyeceğim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...