26 Ekim 2012 Cuma

Kurutulmuş Karışık Sebzeli Bulgur Pilavı


Emine Abla İstanbul'a giden ablasına kurutulmuş sebzeler sipariş ederken merak ettim sordum ben de. Nefis pilavlar yapıldığını öğrenince aklımın bir köşesine kazıdım Kadıköy'e gidersem yapılacaklar arasına. Sonrasında marketlerin birinde dolaşırken kocaman bir paket kurutulmuş karışık sebzeyi görünce hemen  aldım. Bizim evde bulgur pilavı sade bile seviliyor. Doğramak için hiç uğraştırmayan sebzelerle olunca değişik ve hoş bir lezzet oldu. Bir dahakine beyaz pirinçle de deneyeceğim. Güneşli, enerjik, mutlu bir bayram dileklerimle... 


Karışık Sebzeli Bulgur Pilavı

1 su bardağı karışık kuru sebze
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber 
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber 

Sebzeleri 15 - 20 dakika elma sirkeli suda beklettim. Bekletilen sebzeler yumuşuyor. Bu arada ufak ufak doğranmış soğan yağda iyice çevrilir. Yumuşamış sebzeler de eklenerek çevrilmeye devam ediliyor. Üzerlerine biraz sıcak su eklendikten sonra pişmeye bırakılıyor. Sonrasında baharatlar ve yıkanmış bulgur ilave edilip, tencereye üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleniyor. Su çekince hafif karıştırılıp demlenmeye bırakılıyor. 

4 yorum:

  1. Kurban bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim. Pilav nefis görünüyor ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. bulgur pilavı deyince akan sular durur benim için özelliklede sebzeli olursa:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...