26 Ekim 2012 Cuma

Elma Bohçaları



Bayram tatlısı olarak düşündüğüm ancak yapması ikinci güne kalan bu nefis lezzeti biz çok sevdik. Yani neredeyse fotoğraf çekemiyordum, son kalanlardan bir taneyi zor kapabildim çekim için. En kısa zamanda tekrar yapacağım ve bu sefer içine mutlaka ceviz koyacağım. Ağzımıza ilk attığımızda hepimizin söylediği içinde “ceviz olsaymış nefis olurmuş” oldu.  Milföy hamurlarını iki daire çıkacak şekilde açtım. Tek lokmalık halleriyle minik minik ve çok hoştular doğrusu.



Elma Bohçaları
(Tarif;La Cucina Italiana Ekim 2012)
600 gr yeşil elma (2-3 adet)
500 gr milföy hamuru
80 gr esmer toz şeker ( ¾ su bardağı)
50 gr tereyağı tere
40 gr kuru yaban mersini (1 çay bardağı)
1 adet yumurta, iyice çırpılmış
Toz şeker
Elmalar soyulur, ortadan ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkarılır ve ufak ufak doğranır. Tavada tereyağı ve esmer şekerle birlikte iyice yumuşayıncaya kadar 15 dakika civarı pişirilir. Ocağın altı kapandıktan sonra yaban mersinleri de eklenir.  Çözdürülen milföy hamurları 3mm kalınlığında açılır. 12cm çapında sekiz adet daire kesilir. Çatalın ucuyla dairelerin üzerine delikler açılır. Her bir dairenin ortasına birer kaşık harç yerleştirilir. Hamurun kenarlarına yumurta fırçayla sürülür, ıslatılır. Bohça şeklinde kapatılır. Bohçaların dışına da yumurta sürüldükten sonra toz şeker serpilir. Önceden ıstılmış 200 derecelik fırında 18 dakika pişirilir. Ilık olarak servis edilir. 

12 yorum:

  1. VAY VAY VAY
    ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI BAYRAMLAR

    YanıtlaSil
  2. Canim bayraminiz mubarek olsun hayirli bayramlar .Ellerinizede saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Canım elma varsa benim için olay bitmiştir:)))El
    lerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Mine çok şık olmuş çok beğendim....

    YanıtlaSil
  6. Mine m,

    Of diyorum, iyi bayramlar diliyorum.

    Beli tutulmuş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar acil şifalar diliyorum öpüyorum bu tarifi de tavsiye ederim vaktin olursa sevgiler

      Sil
  7. çok kolay ve çok hoş olduğu her halinden belli. acaba içine armut ve kuru üzüm koysam nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok kolay neden olmasın ben bir çikolatayla denemeyi de düşünüyorum ama şeker koymadan : )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...