Bayram tatlısı olarak düşündüğüm
ancak yapması ikinci güne kalan bu nefis lezzeti biz çok sevdik. Yani neredeyse
fotoğraf çekemiyordum, son kalanlardan bir taneyi zor kapabildim çekim için. En
kısa zamanda tekrar yapacağım ve bu sefer içine mutlaka ceviz koyacağım.
Ağzımıza ilk attığımızda hepimizin söylediği içinde “ceviz olsaymış nefis
olurmuş” oldu. Milföy hamurlarını iki
daire çıkacak şekilde açtım. Tek lokmalık halleriyle minik minik ve çok
hoştular doğrusu.
Elma Bohçaları
(Tarif;La Cucina Italiana Ekim
2012)
600 gr yeşil elma (2-3 adet)
500 gr milföy hamuru
80 gr esmer toz şeker ( ¾ su
bardağı)
50 gr tereyağı tere
40 gr kuru yaban mersini (1 çay
bardağı)
1 adet yumurta, iyice çırpılmış
Toz şeker
Elmalar soyulur, ortadan ikiye
ayrılarak çekirdekleri çıkarılır ve ufak ufak doğranır. Tavada tereyağı ve
esmer şekerle birlikte iyice yumuşayıncaya kadar 15 dakika civarı pişirilir.
Ocağın altı kapandıktan sonra yaban mersinleri de eklenir. Çözdürülen milföy hamurları 3mm kalınlığında
açılır. 12cm çapında sekiz adet daire kesilir. Çatalın ucuyla dairelerin
üzerine delikler açılır. Her bir dairenin ortasına birer kaşık harç
yerleştirilir. Hamurun kenarlarına yumurta fırçayla sürülür, ıslatılır. Bohça
şeklinde kapatılır. Bohçaların dışına da yumurta sürüldükten sonra toz şeker
serpilir. Önceden ıstılmış 200 derecelik fırında 18 dakika pişirilir. Ilık
olarak servis edilir.
VAY VAY VAY
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI BAYRAMLAR
teşekkürler : )
SilCanim bayraminiz mubarek olsun hayirli bayramlar .Ellerinizede saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
biz çok sevdik teşekkürler : )
SilCanım elma varsa benim için olay bitmiştir:)))El
YanıtlaSillerine sağlık,sevgiler...
çok teşekkürler canım
SilMine çok şık olmuş çok beğendim....
YanıtlaSilMine m,
YanıtlaSilOf diyorum, iyi bayramlar diliyorum.
Beli tutulmuş anne Çiğdem
tekrar acil şifalar diliyorum öpüyorum bu tarifi de tavsiye ederim vaktin olursa sevgiler
Silçok kolay ve çok hoş olduğu her halinden belli. acaba içine armut ve kuru üzüm koysam nasıl olur?
YanıtlaSilkesinlikle çok kolay neden olmasın ben bir çikolatayla denemeyi de düşünüyorum ama şeker koymadan : )
Sil